Kennisbijeenkomst ‘inclusief ondernemen doe je samen’ bij Alliander
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: stock Geplaatst op: 04-06-2019

Kennisbijeenkomst ‘inclusief ondernemen doe je samen’ bij Alliander

Ondernemers delen hun ervaringen met het werken met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met hun collega-ondernemers die dit overwegen. 

De Inclusief Werkgevers Midden Gelderland organiseren hiervoor op 20 juni in samenwerking met de stichting Inclusief Midden Gelderland, arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en het Werkgeversservicepunt, een speciale kennisbijeenkomst om ondernemers van informatie, ervaringen én voorbeelden te voorzien. De bijeenkomst is kosteloos en duurt van 15.30 – 18.00 uur. Voor aanmelden zie onderaan.

Ervaringen

De bijeenkomst wordt gehouden bij Alliander in Duiven. Hier werken ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wen Hofman, manager van het project Step2Work van Alliander, , zal ingaan op de concrete ervaringen die zij op dit hebben opgedaan. Daarnaast zullen er diverse specialisten aanwezig zijn om alle mogelijkheden op het gebied van regelgeving, subsidies en speciale verzekeringen toe te lichten.

Dialoog

Wim Ludeke, voorzitter van de stichting Inclusief Midden Gelderland: “We hebben bijvoorbeeld ook het uitzendbureau Aan de Slag uitgenodigd, dat speciaal voor deze groeperingen alle zorgen uit handen kan nemen voor ondernemers. Ook begeleiden zij ondernemers bij het inzetten van deze mensen. We zetten deze middag een dialoog op zodat werkgevers kunnen leren van elkaar.”

Plezier

Marcel Hielkema, die naast bestuurslid van deze stichting ook directeur van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor is: “de inclusieve arbeidsmarkt biedt enorme kansen en mogelijkheden voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Ook bij mijn vorige werkgever, juridisch dienstverlener Dirkzwager, werkten we al jarenlang met veel plezier – wederzijds -  met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.”

Geen afstand

Door de ontgroening en de gelijktijdige vergrijzing van de  arbeidsmarkt maken werkgevers steeds meer gebruik van ouderen, herintreders, statushouders, jongeren en andere mensen die een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt hebben. “In feite is die afstand er niet”, zegt Hielkema. “Alle werkgevers die al ervaring hebben met deze mensen, zullen dat beamen.”

Nóg gemotiveerder

Hielkema weet echter dat ook veel ondernemers er tegenop zien, omdat ze geen zin hebben in gedoe en denken dat het veel werk kost. “Ook zijn er vooroordelen dat mensen vaker ziek zijn, terwijl onderzoeken uitwijzen dat dat helemaal niet zo is. Integendeel, ze zijn vaak nóg gemotiveerder om aan de slag te kunnen gaan.”

Werkgeversservicepunt

Het Werkgeversservicepunt is eveneens op 20 juni aanwezig bij de bijeenkomst, vertelt Ludeke. “Zij kunnen als geen ander de match tussen vraag en aanbod begeleiden en eventuele onduidelijkheden wegnemen voor werkgevers.”

Aanmelden

In Midden Gelderland zijn al honderden ondernemers die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zegt Hielkema. “Bij de invulling van de banenafspraak lopen we zelfs 70% voor op de doelstelling. Daar kunnen we met zijn allen best trots op zijn! Daarom roep ik ondernemers die de kansen willen zien van inclusief ondernemen, ook te komen op de 20e juni. Het duurt van 15.30 – 18.00 uur, aanmelden is kosteloos.”

Aanmelden

‘Inclusief ondernemen doe je samen’ is een gezamenlijke inspanning van Inclusief Werkgeven Midden-Gelderland, stichting Inclusief Midden-Gelderland, Gemeente Arnhem, Scalabor, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

stock

Agenda Activiteiten

08 okt

14:35
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

14:35
Locatie: Rozet

OKA in Rozet