Keurmerk Veilig Ondernemen voor Overbetuwse bedrijventerreinen
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: www.neofoto.nl Geplaatst op: 22-02-2018

Keurmerk Veilig Ondernemen voor Overbetuwse bedrijventerreinen

Bedrijven op zes Overbetuwse bedrijventerreinen mogen vanaf nu het Keurmerk Veilig Ondernemen voeren. MKB Nederland overhandigde het bijbehorende certificaat woensdag 21 februari aan de aanwezige ondernemers op een bijeenkomst in Elst.

De betrokken ondernemersverenigingen hebben de afgelopen maanden in een werkgroep gezamenlijk met politie, brandweer, gemeente, Stichting Parkmanagement Overbetuwe en beveiligingsorganisatie Securitas de veiligheid op de bedrijventerreinen onder de loep genomen. Er is een enquête gehouden onder de ondernemers en een schouw gedaan van de bedrijventerreinen. Ook zijn de cijfers van politie, brandweer en gemeente meegenomen.

Uit deze gecombineerde inventarisatie bleek dat de bedrijventerreinen in Overbetuwe over het algemeen veilig zijn, maar er zijn wel een aantal aandachtspunten. Zo kan de verkeersveiligheid op sommige plaatsen beter, is het niet bij alle ondernemers bekend waar ze terecht kunnen met klachten over overlast, en zijn er enkele signalen van criminele activiteiten gemeld. Ook geven ondernemers aan dat ze graag meer informatie willen over het voorkomen van cybercriminaliteit. Op basis van terreinschouwen en de enquête is een lijst van maatregelen opgesteld die de projectgroep de komende jaren oppakt.

Alert

Accountants- en belastingadvieskantoor ONS uit Elst is een van de bedrijven die het keurmerk ontvangt. Jos Winkelhorst, partner bij ONS en lid van de Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen: ‘Als accountants- en belastingadvieskantoor gaan we liever voor ‘safe than sorry’. Dankzij het Keurmerk is er een structurele samenwerking met de ondernemers, gemeente, politie en brandweer. Voor ons een bevestiging dat we ons veilig kunnen voelen op bedrijventerrein De Aam. We zijn samen alert en ons meer bewust van de rol die wij zelf kunnen spelen om overlast en criminaliteit te voorkomen. We zijn dan ook blij om het certificaat ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ in ontvangst te mogen nemen.’

Burgemeester Van Asseldonk van Overbetuwe: ‘Samenwerking is het toverwoord in dit soort processen. Als ondernemers weten bij wie ze terecht kunnen, kunnen ze signalen van onveiligheid tijdig melden. Zo zorgen we er samen voor dat de veiligheid op peil blijft en nog verder verbeterd wordt. Want veiligheid is nooit af, daar moet je aan blijven werken. En dat gaan we de komende jaren ook doen.

Op de Overbetuwse bedrijventerreinen De Aam, De Merm (beide in Elst), Poort van Midden-Gelderland Zuid en Noord (Heteren) De Schalm en Andelst-Oost (beide in Andelst) zijn in totaal ongeveer 600 bedrijven gevestigd.

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

www.neofoto.nl

Agenda Activiteiten

19 feb

05:20
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

18 dec

05:20
Locatie: Heijenoordseweg 5 Arnhem

Kerstborrel Ronald McDonald Business Breakfast Club