Kijken, doen en meedenken op Cleantech businessdag
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Rob Voss Geplaatst op: 26-04-2018

Kijken, doen en meedenken op Cleantech businessdag

De businessdag van Cleantech Tomorrow op luchthaven Teuge trok dinsdag 24 april zo’n duizend bezoekers en stond in het teken van ‘the next level’.

Tijdens deze vijfde editie lieten ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen zien dat ze ook doeners zijn. Er werden concrete plannen gelanceerd. Zo wil luchthaven Teuge een Electric Aviation Centre realiseren en werd het plan voor een nieuwe vmbo-mbo-opleiding techniek gepresenteerd. Daarnaast gaf de proces- en maakindustrie uit Apeldoorn en Epe de aftrap voor het project Energiekoplopers en maakt daarmee flink werk van energiebesparing en -opwekking. Behalve luisteren naar diverse sprekers op vier podia konden bezoekers op het festivalterrein een elektrisch vliegtuig en de Hesla waterstofauto bekijken en toonden regionale organisaties in het Dorp van Morgen hun aanbod voor duurzaam wonen, reizen en ondernemen.

Cleantech Battle

Saxion-studenten Don van Diest en Lago Santos Ligtenberg wonnen de Cleantech Battle 2018. Zij ontvingen een cheque van 3000 euro voor hun designmeubilair van afval, Luwies Zero Waste Design. De publieksprijs ging naar studenten van Hogeschool Arnhem en Nijmegen, die een elektrische tractorpull ontwikkelden. Honderd hbo-studenten uit de regio deden mee met de Business Challenge en dachten mee over circulaire oplossingen voor bedrijfsvraagstukken. Winnend concept werd een ‘oogstrobot’ die via zonnepanelen energie opwekt, bedacht voor het Agro Innovatienetwerk in Lochem.

Op de foto: Winnaars Cleantech Battle met jury, van links naar rechts Andries Heidema, Bea Schouten, Harriët Tiemens, Lago Santos Ligtenberg, Don van Diest, Henk Nieboer en Annemieke Traag. Foto: Rob Voss.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Rob Voss

Agenda Activiteiten

19 feb

05:39
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

05:39
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief