Kleinschalige woonzorglocatie in Renkum
Redacteur: Feike Klomp | Fotograaf: Dagelijks Leven Geplaatst op: 20-02-2019

Kleinschalige woonzorglocatie in Renkum

[RENKUM] Het zal veel Renkumers en toevallige passanten vast zijn opgevallen. De oude school op de hoek Groeneweg/Schoolweg krijgt een andere bestemming. Er wordt druk verbouwd, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Zorgorganisatie Dagelijks Leven realiseert hier Het Rijnhuis. Een kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met geheugenverlies. Het gebouw is straks geschikt voor 20 bewoners. Opstartmanager Nathasja Schmitz vertelt er meer over.

,,Het voormalige schoolgebouw wordt in zijn geheel gerenoveerd, zonder de authentieke uitstraling van het pand te verliezen. De toekomstige bewoners kunnen hier wonen zoals thuis, in een prettige, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. Onze zorgprofessionals zorgen ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Van vakkundige verzorging tot afwisselende dagbesteding, maar ook iedere dag versbereide maaltijden.”


De bewoners met geheugenverlies krijgen 24 uur per dag zorg op maat. ,,Daarbij werken wij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn.”


Na de verbouwing zal Het Rijnhuis voldoen aan de eisen van deze tijd, en van alle gemakken voorzien zijn, benadrukt de opstartmanager: ,,De twintig bewoners krijgen ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer en een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg.” Het Rijnhuis krijgt straks ook de beschikking over twee gezamenlijke woonkamers.


In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een vorm van dementie. ,,Een ziekte die veel bij ouderen voorkomt, maar ook bij jongeren. Dementie is niet te genezen. Maar er zijn wel manieren om op een goede manier met de ziekte om te gaan: menselijk, sociaal, zo gewoon mogelijk en met veel aandacht”, benadrukt Schmitz namens Dagelijks Leven. ,,Wij bieden hen een veilige vertrouwde plek, waar het prettig wonen is.”


In Het Rijnhuis is straks plek voor twintig bewoners. Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar. De verwachte feestelijke opening is eind mei.


De school aan de Groeneweg 14 deed jarenlang dienst als r.k. streekschool voor beroepsonderwijs (voorheen: r.k. school voor VGLO). Van 1955-1968. Ook wel de huishoudschool genoemd.Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Dagelijks Leven

Agenda Activiteiten

23 mei

21:23
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

21:23
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze