Ladiesnight Sligro Arnhem smaakt naar meer
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: Francien van Zetten Geplaatst op: 10-04-2019

Ladiesnight Sligro Arnhem smaakt naar meer

De opkomst en de enthousiaste reacties op de Ladiesnight smaken naar meer, constateert vestigingsdirecteur Raymond Clements van Sligro Arnhem: ‘We rekenden op ongeveer tachtig dames. Deze opkomst overtrof onze verwachting. Volgend jaar komt er absoluut weer een Ladiesnight.’

De vrouwelijke ondernemers op hun beurt hebben alle lof voor de aanpak van de medewerkers Sligro en hun gasten. ‘Mooie en verrassende producten. Heel bijzonder ook al die verhalen, die met zo veel passie worden verteld’, klinkt het meermalen. Maar liefst veertien stands met bijzondere producten staan her en der in de 7.800 vierkante meter tellende foodgroothandel aan de Driepoortenweg in Arnhem opgesteld. De stands zijn van vaste Sligro-partners en gast-ondernemers, zoals Olala Chocolade en Reset Fashion uit Arnhem en geurenspecialist Sense to Connect uit Velp.

Als start van de Ladiesnight verrast meesterkok Angelique Schmeinck uit Velp de aanwezigen met enkele bijzondere culinaire creaties met fraaie namen als Dutch Jewel en Sea of Love. Allemaal van mooie producten gecombineerd met niet direct voor de hand liggende smaken. Neem de rilette van makreel met biet, mousseline van mierikswortel en een gedroogde olijf. Of de oester met flinterdunne komkommer gedompeld in Pernod en Hollandse graanjenever met bolletjes courgette. Zonder meer smaaksensaties!

Plaatjes van gerechten bovendien en dat is geen toeval: Angelique Schmeinck heeft zich de afgelopen jaren verdiept in culinaire fotografie. Met creatieve, spectaculaire foto’s als resultaat, die ze smakelijk toelicht.

Karamel met chili

Na een gezamenlijke lachyoga-workshop nemen Sligromedewerkers de bezoekers in groepen mee op culinaire ontdekkingsreis door de groothandel. Constan Heestermans produceert met zijn bedrijf CaramelZ in Arnhem handgemaakte karamels van naturel en karamel met zeezout of whiskey tot tongprikkelende karamel met chili. Hij trakteert op borrelhapjes waarbij pittig en zoet door je mond dansen. 

Smits Vis, vaste partner van Sligro, presenteert een prima bouillabaisse, vissoep uit Marseille, samen met een frisse witte wijn. Met uitleg over vis- en schelpdierenspecialiteiten, zoals kokkels, scheermesjes en levende kreeften uit het assortiment. Slagerij Kaldenberg serveert paté, parmaham en achterham van het Limburgse varken. Met een toelichting op het rijpingsproces van vlees in de droogkast. Ruig wild- en gevogelte heeft een ‘filet van blije kip’ bereid, overgoten met morillesaus en stamppot van aardappel met daslook. Jos Peters van groenteman Smeding trakteert op een parfait van asperge met rabarberjus en gemarineerde aardbeien. Sligro schenkt daarbij een dessertwijn van het Franse wijnhuis Gerard Bertrand in de Langedoc. ‘Asperges in ijs?’, klinkt het eerst wat ongelovig. Na enkele hapjes verandert dat in: ‘Hoe maak je dat?’ Een vraag die Peters met een glimlach beantwoordt met het uitdelen van het recept.

Geïnteresseerd

‘We komen op heel wat netwerkbijeenkomsten, maar treffen daar relatief weinig vrouwelijke ondernemers aan’, vertelt vestigingsdirecteur Raymond Clements van Sligro Arnhem. ‘Dat heeft ons getriggerd om de Ladiesnight te houden. Via ondernemersclubs als Vice Versa, het netwerk voor vrouwelijke ondernemers in Gelderland, het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), de Vitesse Business Club, Arnhem Business en de Soroptimisten zijn de vrouwelijke ondernemers uitgenodigd. 'We waren benieuwd of vrouwen een andere manier van netwerken op prijs stellen. Daarnaast willen we natuurlijk laten zien dat ons assortiment niet alleen interessant is voor horecabedrijven, maar ook voor andere MKB-bedrijven', verklaart Raymond Clements. 'Het enthousiasme en de geïnteresseerde vragen van onze gasten waren opvallend, dat horen we terug van onze verspartners en medewerkers.’

Als klap op de vuurpijl volgt na alle proeverijen de sushi-workshop van Pauline Heinrich van The Sushibar in Renkum. Handschoentjes aan en kneden maar met plakkerige rijst in combinatie met zalm, tonijn, zeewier, avocado en verschillende kruiden. De vrouwelijke ondernemers kunnen er goed mee overweg en maken fraaie en smakelijke sushi’s. ‘Geweldig leuk om te doen en ook nog eens heerlijk om te eten’, constateert een van hen. ‘The Sushibar is bij ons thuis om de hoek, helaas ik krijg mijn man en zoons niet mee!’ Daar is nou zo’n Ladiesnight voor.

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

Francien van Zetten

Agenda Activiteiten

26 sep

03:02
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

03:02
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar