Meer ruimte doet Kringloopwarenhuis Het Goed goed
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: Anita Pantus Fotografie, Nijmegen Geplaatst op: 22-10-2018

Meer ruimte doet Kringloopwarenhuis Het Goed goed

“Iets bijzonders hoeft niet altijd nieuw te zijn”, is een van de slogans van Kringloopwarenhuis Het Goed in onder andere Nijmegen, die kort en krachtig de ideële doelstelling van deze ondernemende stichting zonder winstoogmerk tot uiting brengt. 

Het Goed, al sinds 1999 in Nijmegen, is één van de 26 kringloopwarenhuizen die de stichting in Nederland heeft. Jarenlang was Het Goed behuisd in de Nijmeegse Burchtstraat, een goed half jaar geleden verhuisde het warenhuis naar nieuwbouw aan de Industrieweg.

Gratis parkeren

“Dat heeft veel meer lucht gegeven”, vertelt Jessica Verhulsdonck, de Nijmeegse filiaalleidster enthousiast. “We zien nu dat klanten makkelijker hun spullen mee kunnen nemen dan eerder zoals in de Burchtstraat, waar het pand uit meerdere verdiepingen bestond. Naast meer vierkante winkelmeters en voldoende opslagruimte draagt natuurlijk ook de grote, gratis parkeerruimte bij aan het succes.”

Jessica is ook blij met het concept ‘Smaak Lokaal’ dat in het warenhuis furore maakt. “Een soort lunchroom, waar klanten op hun gemak een kopje koffie kunnen drinken of een kleinigheidje kunnen eten. Vanaf begin dit jaar wordt ‘Smaak Lokaal’ als franchiseformule geëxploiteerd, waarbij de wens is om ook catering voor collega-bedrijven in de omgeving aan te bieden.”

Naar reguliere baan

Bij Het Goed Nijmegen werken zo’n 50 mensen. Jessica: “Twintig daarvan ter zorg en begeleiding van 30 medewerkers die een lange afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar bij Het Goed tot hun recht komen in dagbesteding, opleiding, integratie in het arbeidsproces of zelfs doorstroming naar een reguliere baan. We doen dat allemaal in samenwerking met het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.”

De nieuwe vestiging van Het Goed biedt ook de mogelijkheid voor mensen om nog goed bruikbare spullen aan te leveren. “Deze spullen worden aan ons gegund”, zegt Jessica beslist, “de artikelen worden voor lage prijzen verkocht. Eventuele winsten wordt geherinvesteerd in de eigen organisatie van Het Goed., voor het ontwikkelen van mensen en de infrastructuur.”

Missie

De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik en werk maken van werkgelegenheid door gebruikte spullen een tweede leven te geven. Het gaat om producten als kleding, dekens, schoenen, huisraad, meubels, fietsen, speelgoed, boeken en elektronica.

“In totaal zamelen we elk jaar 20 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 80 procent daarvan wordt hergebruikt. Naast hergebruik van gebruikte spullen maakt Het Goed werk van werkgelegenheid. We bieden passend werk aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.”


Bron: TPN Outlook nr. 4 – januari 2018

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

Anita Pantus Fotografie, Nijmegen

Agenda Activiteiten

13 dec

10:20
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

10:20
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid