MET INTERNETTECHNOLOGIE DATA VERBINDEN EN LEADS GENEREREN
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Jeroen Wallbrink Geplaatst op: 12-06-2017

MET INTERNETTECHNOLOGIE DATA VERBINDEN EN LEADS GENEREREN

Met geavanceerde internettechnologie data zodanig verbinden dat je een leadgenerator creëert waardoor je beter klantcontact krijgt en meer verkoopt. Als John Wallbrink zijn krachtige pitch demonstreert in de websites van een van zijn 140 klanten wordt het je meteen duidelijk.

Even terug naar het begin. John begon ooit in de horeca. Sommigen kennen hem misschien nog als oberkelner van Residence Roosendael, en daarna als bedrijfsleider in de Begijnenmolen (nu Grand Café Aan de Beek). Vervolgens ging hij voor Misset Horeca twee nieuwe vakbladen uitgeven. Uiteindelijk werkte hij 14 jaar voor Reed Elsevier, waar hij als communicatieman telkens een maatoplossing bedacht voor zijn klanten. Want daarin lag de toekomst, wist hij toen al. Maatwerk.

40 professionals

Toen de crisis aanbrak werd het bedrijf gedecimeerd, en John begon in 2010 voor zichzelf. Met de kennis van communicatie, klanten én internet, want dat had hij zich in die begintijd al eigengemaakt. Hij richtte de Wallbrink Crossmedia Groep op omdat hij gelooft in het geheel van communicatie, en wist ruim veertig professionals aan zich te binden die flexibel in een klus kunnen worden ingezet.

Zelf ontwikkeld

Intussen bouwde hij aan een vaste kantoorbezetting waar nu al zes mensen werken. Gedreven programmeurs, internet wizzards, die elk creatief idee van John kunnen vertalen in een oplossing. Zo bedacht John een alternatief voor het in zijn ogen stroeve MailChimp, en voilà, Flitzmail was geboren. Met de eenvoud van een Apple kan je daarmee bliksemsnel prachtige nieuwsbrieven maken. Daarnaast bouwen zijn mensen games, apps, websites en andere toepassingen voor de klant.

Browser push notification

Het volgende programma is ook al weer in eigen huis ontwikkeld: Flitzpush. Hiermee wordt browser push notification gebruikt om mensen op internet díe tips en nieuwtjes via een pop-up te geven die ze zélf hebben aangegeven. Hét antwoord op spam en andere ongewenste aanbiedingen. Zeker met de strengere privacywetgeving die begin volgend jaar ingaat is dat hét antwoord op hoe je je klant toch kan blijven bereiken: de klant vraagt er immers zelf om. Anoniem, en met eigen beschikking over wat hij wel of niet te zien krijgt.

Conversie

Met de geavanceerde middelenmix die John nu heeft kan hij de conversie van internetbezoek enorm opkrikken. Mensen willen immers niet ongevraagd bestookt worden met nieuws, dus klikken ze alles weg of hebben ze ads geweerd, maar als ze er zelf om vragen is het wat anders. Daar ligt dan ook de kracht van de dienstverlening die Wallbrink aanbiedt.

Brain Battle

Hij deelt graag en enthousiast zijn kennis over internetmarketing. Als nieuw OKA-lid gaat hiij er wellicht binnenkort over vertellen in een workshop of specialistenlunch. Met een eveneens door hem ontwikkelde Brain Battle zal hij de deelnemers dan vooraf kun kennis laten toetsen en delen, waardoor de lezing effectiever en leerzamer wordt.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

17:44
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

17:44
Locatie: Rozet

OKA in Rozet