44e editie nationale slagersvakwedstrijd Arnhem Rookworststad
Redacteur: Klaas Dijkstra | Fotograaf: Klaas Dijkstra Geplaatst op: 28-09-2018

44e editie nationale slagersvakwedstrijd Arnhem Rookworststad

Dit jaar wordt er in Arnhem voor de 44e keer de nationale slagersvakwedstrijd Arnhem Rookworststad gehouden. Naast rubrieken als 'grove rookworst' en 'fijne rookworst' kan men ook meedoen aan de Innovatie/Inspiratie prijs! De keuring vindt plaats bij Kookstudio Velperbroeck in Velp. De uitreiking is op 13 oktober bij Hotel van der Valk in Duiven.

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd. Iedere slager en worstmaker uit Nederland kan door mee te doen nationale waardering oogsten voor hun vakkundigheid. De wedstrijd bestaat uit diverse rubrieken met naast de 'reguliere' rookworst onder andere innovatieve rookworstproducten. Er zijn dit jaar 108 slagers die samen 280 producten hebben ingezonden. Organisatoren Jan van Egmond en Peter Janssen zijn blij dat er ook nog 5 studenten van de Slagersvakschool aan de wedstrijd deelnemen.

Juryleden

Het behalen van een onderscheiding is een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van een ambachtelijke specialist. Een team van zes deskundige juryleden keuren de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Vier ‘lopers’ zorgen ervoor dat de juryleden steeds weer nieuwe producten kunnen keuren.

Transparant en onafhankelijk

“De belangrijkste pijlers van de wedstrijd zijn transparantie en onafhankelijkheid”, vertelt Jan van Egmond, zelf slager in Arnhem. Alle ingezonden producten krijgen van de organisatie een nummer en daarbij wordt geen naam vermeld. Zo weten de juryleden die de keuring uitvoeren niet van wie het ingezonden product is en wordt er een onafhankelijke keuring gedaan. Zelfs wanneer de winnende producten zijn uitgezocht, worden de namen niet aan de jury bekend gemaakt. Dit gebeurt pas bij de prijsuitreiking op zaterdag 13 oktober bij Van der Valk in Duiven.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

22:44
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

22:44
Locatie: Rozet

OKA in Rozet