Nieuw: koffiepleinen en bar-brasserie bij Van der Valk Arnhem
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 18-03-2019

Nieuw: koffiepleinen en bar-brasserie bij Van der Valk Arnhem

Eind deze maand wordt de nieuwe Bar-Brasserie West End geopend, een van de vele vernieuwingen bij Van der Valk Hotel Arnhem. En er is meer nieuws in aantocht, vertellen Lotte van der Valk en haar partner Wouter ’t Hooft in dit interview in de serie jonge OKA-leden.

Eerst is er die bijzondere achternaam – ’t Hooft moet ergens, heel ver weg, familie zijn. Leuk! Want er zijn er niet zoveel. Het geeft meteen een gevoel van thuiskomen, en dat is wat de Van der Valkjes ook zo treffend kenmerkt. Bijna een eeuw geleden begonnen als familiehotel, inmiddels bijna honderd hotels verder, maar nog steeds met een thuisgevoel, een familiegevoel, als succesvol fundament onder dit bekende Nederlandse hotelimperium.

Werken

Lotte behoort tot de vijfde generatie als we terugrekenen naar Martinus van der Valk, die in 1929 in Voorschoten met boerderij De Gouden Leeuw begon, een boerderij met bijbehorend café. Lotte en Wouter namen in maart dit jaar het stokje over van zus Anne, die nu in de Biltsche Hoek de scepter zwaait. Overal in Nederland is inmiddels een Van der Valk; voor elk kind een hotel was ooit het uitgangspunt. Maar daar moeten de kinderen wel voor werken, luidde de boodschap.

Spoelkeuken

Zo is iedere Van der Valk eerst in de spoelkeuken gezet, en het gebeurt zelfs nu nog, vertelt Wouter, dat hij daar nog wel eens aan het werk is. Want aanpakken, dat geldt ook voor de ‘koude kant’. En daar draait niemand zijn hand voor om. Voor Lotte was het overigens niet vanzelfsprekend dat ze in de hotellerie zou belanden; ze richtte zich eerst op modemanagement en algemeen management, voordat ze toch switchte naar de hogere hotelschool.

Bonaire

Tijdens haar stage op Bonaire ontmoette ze Wouter, die na zijn scholierenbijbaantje in de horeca eveneens gegrepen was door het hotelwezen. Wouter volgde de hogere hotelschool in Apeldoorn en kwam als Operations Manager bij Caribbean Club op Bonaire terecht – en de rest is geschiedenis.

Toekomst

De toekomst dan, want daar richten de Van der Valken zich liever op. De toekomst voor de kinderen, maar ook voor de maatschappij in het algemeen. Ze sponsoren of participeren in diverse projecten, zoals KidsRights en studenten van het Vierbeek college in Arnhem, waarbij jongeren alsnog kansen op de arbeidsmarkt krijgen. Ook zijn ze betrokken bij organisaties als Junior Kamer (Wouter) en HORA (Lotte) om ook op die manier een steentje te kunnen bijdragen.

Nieuwtje

Een tweede nieuwtje: binnenkort worden er zogenaamde koffiepleinen geopend in het Hotel Arnhem. Een ontmoetingsplek voor ondernemers, deelnemers aan trainingen en presentaties, om even letterlijk ‘uit’ de vergadering te kunnen gaan en te ontspannen bij een goede bak espresso of cappuccino. Omdat dat ontspant en verbindt.

Duurzaam

Op het gebied van duurzaamheid hebben Lotte en Wouter nog wat wensen. Zo zou het heel mooi zijn als ze koeien konden houden aan de overkant van de Amsterdamseweg, om ‘eigen’ biologisch vlees te hebben. Of een moestuin. Of een bloementuin waar gasten bloemen kunnen plukken.

Ondernemers

En voor ondernemers, vanzelfsprekend ook de Arnhemse, heeft het Van der Valk veel te bieden. Grote congreszalen, kleine vergaderkamers, nieuwjaarsbijeenkomsten, productpresentaties, etc. Alles is mogelijk. En sollicitatiegesprek even weg van kantoor? Dat kan vanzelfsprekend. Of een lunchbespreking met relaties? Van der Valk heeft het juiste arrangement.

Bereikbaar

We zullen de netwerker Wouter wat vaker gaan zien dan Lotte op de OKA-bijeenkomsten, dus spreek hem gerust aan over de mogelijkheden van het hotel. Weet in ieder geval dat het Van der Valk Hotel Arnhem slechts tien minuten van het centrum af ligt, veel parkeergelegenheid heeft en op allerlei manieren kan meedenken met de wensen van de ondernemer. https://www.hotelarnhem.nl/

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

23 mei

18:41
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

18:41
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze