Nieuwe Arnhemse Focus-directeur gaat voor samenwerking
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 23-10-2018

Nieuwe Arnhemse Focus-directeur gaat voor samenwerking

Ze werkte al als vrijwilligster bij het Nijmeegse filmhuis Lux toen ze in de tachtiger jaren aan de Radboud Film- en Opvoeringskunsten studeerde. En ze maakte bedrijfsfilms voor het Velper architectenbureau BAM met haar huisgenoot Peter en diens broer Marinus Vroom. #cinefiel #theaterdier #muzikant #openluchtbios #borrel

Monique in het Veld, sinds 1 februari de nieuwe algemeen directeur van Focus Filmtheater, is een cinefiel pur sang. Haar passie voor de film begon als scholier door een VPRO-serie met frilms van de Duitse filmregisseur Douglas Sirk, op wie ze later zou afstuderen, evenals op Rainer Werner Fassbinder.

Programmering

De afgelopen vijf jaar was ze directeur van Stadstheater De Bond in Oldenzaal, waar ze een sterke programmering als erfenis heeft achtergelaten en het theater ermee op de kaart heeft gezet. Datzelfde gaat ze nu ook met Focus doen – ze trekt daarmee de lijn die haar mededirecteuren Charlie Cappetti en Henk Bitter hebben ingezet, door.

Muziek

Als theaterdier houdt ze het niet bij film en theater alleen; ze is ook fervent bassist. Haar grote voorbeeld is Marcus Miller; bij leven al een legende. Naast bas speelt ze gitaar, drums en toetsen en heeft ze regelmatig opgetreden.

Zaal 6

Wat kunnen we van haar en van Focus verwachten? Samenwerking met bedrijven, horeca, cultuur en kunst. Arnhem wordt met Focus op het Kerkplein nog meer op de kaart gezet. Bedrijven kunnen participeren met congressen, filmavonden, bijeenkomsten. Bijvoorbeeld in ’zaal 6’: het grote openluchtbalkon, dat hoog boven het theater prachtig over de stad uitkijkt. Zou dat niet een unieke plek voor een borrel zijn?

Sneak preview

De andere vijf zalen, waarvan de grootste 120 mensen kan hebben, vormen de ruggengraat voor het nieuwe Focus Filmtheater waar een professionele horeca-bv niet alleen een culinaire aanwinst wordt, maar ook voor extra werkgelegenheid in de stad zorgt. Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) krijg op maandag 14 mei met een sneak preview in het nieuwe Focus een primeur. De bekende primatoloog Jan van Hooff zal dan een boekje opendoen over samenwerking tussen apen en samenwerking tussen mensen en met name over het kiezen voor het individuele belang en het collectieve belang. Daarbij zal hij een knipoog naar de Arnhemse politiek niet uit de weg gaan, wordt verwacht.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

13 dec

18:50
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

18:50
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid