Nieuwe voorzitter Renkum Centrum
Redacteur: Feike Klomp | Fotograaf: Feike Klomp Geplaatst op: 12-04-2019

Nieuwe voorzitter Renkum Centrum

RENKUM - Renkumer Jan Harm Vos is de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging Renkum Centrum. Daarmee volgt hij Chris Jongboer op. Vos is op dinsdag 12 maart tijdens de algemene vergadering van Renkum Centrum met algemene stemmen benoemd.

Vos is geen onbekende in het Renkumse. Jarenlang was hij bestuurlijk actief voor de Renkumse zwem- en poloclub RZC en stond mede aan de wieg van MFC Doelum. Vos lijkt een vreemde eend in de bijt tussen de Renkumse ondernemers, want de nieuwe voorzitter is zelf geen winkelier of ondernemer. Maar dat is helemaal geen punt. Vos is gepokt en gemazeld op bestuursgebied. Jarenlang was hij bestuurlijk actief bij RZC. Daarnaast was hij een van de grote kartrekkers van de realisatie van MFC Doelum. Dus aan ondernemingszin geen gebrek. ,,Voor RZC bak ik nog wel steeds oliebollen”, vertelt hij met droge humor. ,,Daarnaast maak ik op dit moment deel uit van het stichtingsbestuur van MFC Doelum.” In zijn werkzame leven is hij beleidsmedewerker onderwijs en examinering bij ROC Rijn IJssel.

Al veel gebeurd
Vos weet als geen ander dat er werk aan de winkel is in het centrum van Renkum. Jarenlang wordt er gesproken over leegstand en is er altijd wel discussie over de uitstraling. Toch is er onder aanvoering van zijn voorganger Chris Jongboer, en met medewerking van de gemeente en provincie, al heel wat gebeurd. Het Europaplein is opgeknapt, de entrees van de Dorpsstraat zijn verbeterd, en onlangs nog werden verschillende stegen en doorgangen verfraaid met kunstwerken van Albert Ziëck en gedichten van Mieke Mintjes.

Neuzen
Vos: ,,Renkumers mogen best wat positiever over het eigen centrum zijn. Het zit een beetje in de cultuur om het allemaal wat somber in te zien, maar kijk eens naar wat er wel is. Een centrum met speciaalzaken waar je gewoon trots op mag zijn. Renkum Leeft die van alles organiseert en er zijn om de zoveel tijd leuke andere activiteiten in het dorp.” Maar de nieuwe voorzitter is natuurlijk niet naïef, er moet veel meer gebeuren wil de levendigheid echt voelbaar zijn als je de Europalaan, de Beijerstraat en de Dorpsstraat bezoekt: ,,Belangrijk is dat we de neuzen dezelfde kant op krijgen en houden, elkaar versterken. Het zijn misschien clichés, maar het is wel gewoon zo. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Kijk wat er wel is en versterk dat. Dat is een van mijn missies.”

Vos kan het natuurlijk niet alleen. Vele handen maken licht werk. Een aantal activiteiten in het centrum worden gedurende het jaar georganiseerd door Sparkle Events. Zelf pakt hij ook de handschoen op, zo laat hij nog weten: Vrijdag 3 mei (tussen 16.00 en 21.00 uur) ben ik mede-initiatiefnemer van een bloemen- en plantenmarkt op het Europaplein. Waar ook een aantal lokale ondernemers aanwezig zullen zijn.”

Het voltallige bestuur van Renkum Centrum op dit moment: Jan Harm Vos (voorzitter), Sander Berntsen (penningmeester), Bas van den Berg (secretaris), Annet van Rhijn (bestuurslid), Willem Aangeenbrug (bestuurslid), Fleur Wolf (bestuurslid).

Bron: Hoog en Laag (BDU Media)

Jan Harm Vos: rechts op de foto

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

26 sep

02:40
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:40
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar