Nieuwe website voor Honigcomplex Nijmegen
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 18-03-2019

Nieuwe website voor Honigcomplex Nijmegen

Op de helft van zijn wervelende bestaan breekt voor ‘de Honig’ een nieuw hoofdstuk aan. Vier jaar nadat de eerste bedrijven hun intrek namen in de voormalige Honig-fabriek is er een nieuwe website gemaakt, die de hotspot van Nijmegen eer aandoet.

Op www.honigcomplex.nl kan de bezoeker in één oogopslag zien wat er op het Honigcomplex allemaal op de agenda staat. Natuurlijk staan de circa 140 in het Honigcomplex gevestigde bedrijven met hun gegevens op de site. Bovendien laat de website zien wanneer de winkels, horeca en andere vrij toegankelijke bedrijven op het complex geopend zijn. De bezoeker die een elektrische fiets of moderne eettafel wil aanschaffen of op het complex een hapje wil eten, hoeft dus niet meer voor een gesloten deur te staan. En tenslotte, ook de ondernemers van het eerste uur staan geportretteerd. Zij waren het immers die de oude fabriek hebben omgetoverd tot een bruisende trekpleister.

Uit de tijd

De vorige website stamde uit de tijd dat het Honigcomplex nog in de kinderschoenen stond en amper gevuld was met bedrijven. In korte tijd vergaarde het complex een enorme populariteit, onder ondernemers en bezoekers. De website veranderde echter niet met de tijd mee. Content- en communicatiebureau WAALKRAFT, gevestigd op het Honigcomplex, vond dat de locatie een betere website verdiende. Het bureau nam het initiatief tot het realiseren van een nieuwe website.

“We hebben de oude website vorig jaar getest onder bezoekers van Expeditie Honig, de jaarlijkse open dag van het Honigcomplex. Daaruit bleek dat ze op de website in het geheel niet konden vinden wat ze zochten. ‘Wat is er nu open?’, ‘Kan ik er ook met mijn kinderen terecht?’, ‘Wat is er in het weekend te doen?’ Simpele vragen, maar de vorige site gaf er geen antwoord op. De nieuwe website is ontwikkeld met deze en andere bezoekersvragen in het achterhoofd. We hopen zo de bezoeker op zijn wenken te bedienen. En hem, mede via nieuwsbrieven en blogs, optimaal te informeren over alle activiteiten en bijzonderheden tijdens het tweede hoofdstuk van de Honig”, aldus Norman Thomas, user experience designer bij WAALKRAFT.

Nog vier jaar

De voormalige soep- en vermicellifabriek sloot in 2012 haar deuren en zou worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De kredietcrisis gooide echter roet in het eten waarna de gemeente Nijmegen in haar maag zat met het ogenschijnlijk waardeloze complex. Ze besloot het tijdelijk beschikbaar te stellen voor (creatieve) ondernemers. Dat het complex zou uitgroeien tot een publiekstrekker van jewelste had niemand kunnen bevroeden. Het Honigcomplex wordt in 2022 definitief gesloopt.

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

23 mei

18:41
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

18:41
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze