Nijmeegse startup richt zich op bijzondere manier van personeelswerving
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Wim Apeldoorn Geplaatst op: 08-11-2018

Nijmeegse startup richt zich op bijzondere manier van personeelswerving

De krapte op de arbeidsmarkt is merkbaar en het vinden van de juiste persoon voor een vacature in de poule met beschikbare mensen wordt steeds lastiger. Zijn de standaard methodes voor personeelswerving nog toereikend?

Bij Social Recruiting platform HaveYouMet vinden ze van niet. ,,De arbeidsmarkt vraagt om een innovatieve nieuwe manier van personeelswerving” aldus Ton Korts, oprichter van het platform. ,,Met ons platform bereiken we ook mensen die niet actief op bestaande platformen op zoek zijn naar een baan. Ook is er vaak een betere match tussen bedrijf en persoon, omdat degene die beide met elkaar in contact brengt, deze persoon uit zijn of haar netwerk kent. De voorselectie, ook op de soft-skills, is dus al gedaan! ‘Social Recruiters’ noemen we deze tussenpersonen”, volgens Korts.

Hoe werkt HaveYouMet? Het online platform maakt gebruik van de zakelijke sociale netwerken. Bedrijven plaatsen een vacature met de inhoud van de functie, maar ook extra ‘softe’ informatie over de bedrijfscultuur op haveyoumet.online. De vacature wordt geplaatst op de zakelijke sociale netwerken en voor het helpen vinden van de juiste kandidaat krijgt diegene een beloning van minimaal €1500,- . De technologie achter HaveYouMet verhoogt het bereik van de vacature exponentieel en zeer gericht, waardoor de kans op een snelle match aanzienlijk vergroot wordt.

,,Iedereen kan Social Recruiter worden”, aldus Korts. ,,Het gaat erom dat jij de mensen in jouw netwerk beter kent, omdat je al met ze hebt gewerkt. Hierdoor kan je beter beoordelen of de persoon uit je netwerk past bij het bedrijf. Onze ervaring tot nu toe is dat er een relatief laag aantal sollicitanten nodig is om toch tot een goede match te komen”.

Het gebruik van HaveYouMet is voor zowel HR-managers als eigenaren van midden- en kleinbedrijf interessant. De kosten zijn laag en het grootste gedeelte van het bedrag is de vergoeding voor de Social Recruiter. Aangezien er zowel werkzoekende als ‘latent’ werkzoekende bereikt worden en de tussenpersonen de sollicitanten kennen, is de kans op een match groter. Een nieuwe manier van de juiste persoon vinden, werkzoekend of niet.

Over HaveYouMet

HaveYouMet is een innovatieve start-up uit Nijmegen. Ontstaan vanuit de passie om de juiste mensen op de juiste posities te krijgen en met de ambitie om de traditionele manier van werven, persoonlijker te maken.

Foto: Ton Korts en Michiel Kersten

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Wim Apeldoorn

Agenda Activiteiten

08 okt

00:27
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:27
Locatie: Rozet

OKA in Rozet