Ondernemers: 3 redenen om vrijdagmiddag 22 februari naar Rozet te gaan
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Jack Tillmanns Geplaatst op: 18-02-2019

Ondernemers: 3 redenen om vrijdagmiddag 22 februari naar Rozet te gaan

Vrijdag 22 februari geeft hoogleraar duurzaamheid Jan Rotmans van 15.00 – 17.00 uur een lezing in het kader van de Arnhem Plasticvrij tentoonstelling die Rozet samen met de Groene Vos en de Arnhemse Lionsclubs heeft georganiseerd. De lezing kost 15 euro. Aanmelden voor de lezing.

Imago

Rotmans gaat met name in op de vraagstukken waarmee ondernemers worstelen: hoe kan ik mijn bedrijf plasticvrij krijgen, en hoe betrek ik mijn werknemers hierbij? Dat hierbij het imago van het bedrijf en de maatschappelijke verantwoording een belangrijke rol spelen, spreekt voor zich.

Handvatten

Rotmans’ stelling is: “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.” Hij draagt in zijn lezing talloze handvatten aan voor ondernemers om daarop in te spelen en concreet aan de slag te gaan. Daarnaast biedt de lezing de gelegenheid te netwerken voor ondernemend Arnhem.

Inspiratie

Een tweede reden om naar de lezing te gaan is de tentoonstelling die Rozet heeft georganiseerd. Door het hele gebouw heen zijn er voorbeelden van plastic afval én van innovatieve toepassingen van hergebruik. Door kunstenaars, maar ook door ondernemers die tapijt maken, kleding, tandenborstels, skateboards, slippers, tassen, enzovoorts. Inspiratie te over! De tentoonstelling loopt van 9 februari t/m 10 april.

Foto

Een derde reden om Rozet te bezoeken is de fototentoonstelling die speciaal voor het plasticproject is gemaakt. De eye-catching vissenfoto (bij dit artikel) van Jack Tillmanns is daarbij te koop om steun te betuigen aan het project en klanten, relaties en personeel te laten zien dat je als ondernemer achter het project staat. De foto, op A3 formaat, is te koop voor 500 euro. Hiervan wordt de tentoonstelling en de educatieve aanpak (vele honderden scholieren hebben Rozet al bezocht!) gefinancierd.

Debat

De lezing en de tentoonstelling is niet het enige dat Rozet organiseert. Op donderdag 21 februari heeft Michiel Roscam Abbing, auteur van het boek ‘Plastic Soup, Atlas van de wereld’ een lezing in Rozet. Op maandag 25 februari debatteren scholieren van het Stedelijk Gymnasium Arnhem, studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en lokale politici van VVD, GroenLinks, ChristenUnie en PvdA over duurzaamheid, plasticvrij en toekomstkansen. Op de agenda van Rozet staan alle evenementen en activiteiten in het kader van plastic soep vermeld.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

26 sep

02:36
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:36
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar