Ondernemers Rijnpark blij met groene aanblik bedrijf
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: Jan Adelaar Geplaatst op: 22-10-2018

Ondernemers Rijnpark blij met groene aanblik bedrijf

Een heg als erfafscheiding, enkele bomen, struiken of wat planten op je bedrijfsperceel en het ziet er heel anders uit. ‘Groen om de deur staat gewoon beter en het scheelt ook nog eens tegen de hittestress’, zegt Rob van Amerongen van Van Amerongen Berging. Zijn bedrijf is gevestigd aan de Dr. C. Lelyweg op bedrijventerrein Rijnpark (voorheen Westervoortsedijk).

Samen met vijf andere ondernemers op Rijnpark heeft Van Amerongen de stap gezet om aangemoedigd door de Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen (StAB) en de gemeente Arnhem te investeren in ‘vergroening’ van zijn bedrijfsperceel. Hij vertelde erover tijdens de StAB-bijeenkomst Van stenen woestijn tot toekomstbestendig bedrijventerrein in grandcafé Aan de Beek in park Sonsbeek waar op 10 april ruim zestig ondernemers op af kwamen.

Als het aan StAB ligt, komt er een ‘groene beweging’ op gang op Rijnpark, Het Broek, IJsseloord 1 en 2, De Bakenhof, De Overmaat en Rijkerswoerd, de zes bedrijventerreinen die samen optrekken in de stichting. Daar hoort bijvoorbeeld ook het plaatsen van zonnepanelen bij.

Meer weten? www.stab-arnhem.nl

‘Goed onderhouden groen, daar word je blij van en geeft de bedrijventerreinen een heel andere aanblik’, aldus StAB-bestuurslid Angelique Kroon. ‘Nu zie je nog veel steen en beton, maar met een aantal eenvoudige maatregelen valt er, ook op een klein stukje grond, veel te verbeteren.’

StAB heeft landschapsarchitecten Veenenbos en Bosch onderzoek laten doen naar geschikte beplanting en regelt ook het aanvragen van subsidie bij de gemeente Arnhem. ‘Liefst zo veel mogelijk aanvragen tegelijk.’ De gemeente betaalt de helft van de rekening als ondernemers investeren in vergroening van hun bedrijfsgrond.

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

Jan Adelaar

Agenda Activiteiten

13 dec

09:39
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:39
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid