Ondernemersvereniging Renkum: Het MKB doet ertoe
Redacteur: Feike Klomp | Fotograaf: website Geplaatst op: 26-05-2019

Ondernemersvereniging Renkum: Het MKB doet ertoe

Het lijkt een open deur, maar toch is iedereen zich er niet altijd bewust van het MKB een belangrijke bijdrage levert aan de welvaart in Nederland. Via banen en inkomen. Dit was een van de agendapunten tijdens de najaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Renkum Centrum, dinsdagavond 30 oktober. Cris van Arkelen, directeur Bedrijven van de Rabobank Arnhem en Omstreken, gaf een boeiend inkijkje in ‘Ondernemerschap in het algemeen en samenwerken in het bijzonder’.

Op een inspirerende wijze hield hij Renkumse ondernemers wat feiten en cijfers voor. Zo is het MKB verantwoordelijk voor 55% van de totale werkgelegenheid in Nederland. En; een sterk MKB is goed voor de hele keten tot en met grootzakelijke klanten.

“Toch is het ook zo dat bedrijven in beweging moeten blijven om op de ontwikkelingen te kunnen blijven inspelen: snelheid en wendbaarheid zijn noodzakelijk voor de toekomst.” Dat geldt dus ook voor winkeliers in hartje Renkum, wil hij er maar mee zeggen.

Van Arkelen toverde nog meer interessante feiten op tafel tijdens de meeting in Restaurant Campman in Renkum. Vooral bedoeld om de ondernemers aan het denken te zetten en misschien ook om een beetje te prikkelen. “Gezonde groei is noodzakelijk, maar niet vanzelfsprekend. 35% van de nieuwe MKB-bedrijven bestaat over vijf jaar niet meer (KvK 2017).” Nog twee opvallende gegevens: De levensduur van bedrijven is gedaald van 67 naar 15 jaar (FD november 2017). Circa 90% van het MKB groeit niet (Rotterdam University 2017).

Hij lijkt er maar mee te zeggen: leun niet achterover, blijf alert en zoek waar dit kan de samenwerking in een winkelstraat. Samen sta je sterk, ook in het belang van de klant, maar vanzelf gaat dit niet.

Tot slot gaf hij aan dat de Rabobank altijd bereid is om de helpende hand toe steken. Via bijvoorbeeld startersbijeenkomsten. Minimasters, een Innovate Inspiratieavond, Werkplaats Digitalisering of De Nieuwe Winkelstraat.Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

website

Agenda Activiteiten

23 mei

11:27
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

11:27
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze