Op zoek naar werk? Zet de PC eens uit!
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Jacob Schreuder Geplaatst op: 18-03-2019

Op zoek naar werk? Zet de PC eens uit!

“We hebben in deze tijd te maken met een netwerksamenleving. Zoek je werk, durf dan de computer eens uit te zetten en leg contacten in de regio waar je wil werken.” Dat advies gaf Anne-Marije Buckens van 50Company aan werkzoekende 50-plussers.

Zij deed dat tijdens een van de workshops van de manifestatie ‘Nieuw Werk’, die in het kader van het Innovatiefestival Achterhoek werd gehouden bij innovatiecentrum ICER in Ulft. ‘Nieuw Werk’ is een vast onderdeel van het innovatiefestival dat een week duurt en diverse evenementen omvat.

Tijdens de Achterhoekse Nieuw Werkdag komen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, bedrijven en arbeidsprofessionals samen. Innovatieve bedrijven leggen hun vraagstukken voor, op zoek naar een juiste match met werkzoekenden.

Talentvolle medewerkers, al dan niet uit een andere sector, komen door maatwerk, scholing en begeleiding beschikbaar voor moeilijk vervulbare vacatures.

Presentatie

De dag bij ICER bestond voornamelijk uit workshops, waarbij veel nadruk werd gelegd op de presentatie van werkzoekenden bij een mogelijk nieuwe werkgever. Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat geldt ook in het contact met een toekomstige werkgever. Monic Rootinck leerde de aanwezigen zich bewust te zijn van die eerste indruk. Dat kan door de juiste kleding te dragen en de juiste houding aan te nemen.

En Anne-Marije Buckens vertelde de 50-plussers dat ze niet per se op zoek hoeven gaan naar een vijfdaagse, vaste werkweek. De huidige arbeidsmarkt is veelzijdiger, zei ze. “Het is ook een idee om vast werk te zoeken voor twee of drie dagen en de rest van de week je vakmanschap in te zetten voor meerdere opdrachtgevers.”

In acht verschillende workshops werden de baanzoekers overstelpt met adviezen en/of goede raad. Dat iedereen zich in deze tijd wel flexibel moet opstellen is volgens Anne-Marije Buckens een ding dat zeker is. “Want zestig procent van de banen in de toekomst is nu nog niet bekend.”

 

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Jacob Schreuder

Agenda Activiteiten

23 mei

19:14
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

19:14
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze