PETRA VAN STIJN NIEUWE VOORZITTER ONDERNEMERS KONTAKT ARNHEM (OKA)
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Jacques Kok Geplaatst op: 12-06-2017

PETRA VAN STIJN NIEUWE VOORZITTER ONDERNEMERS KONTAKT ARNHEM (OKA)

Petra van Stijn (54) wordt de nieuwe voorzitter van OKA. Zij volgt per 1 september 2017 de tijdelijke duovoorzitters Andrea de Boeij en Peter de Haan op die het voorzitterschap van Bart van Meer vanaf januari dit jaar hebben waargenomen.

Petra van Stijn is eigenaar van het Arnhemse bedrijf VéBé van Steijn, dat zich heeft gespecialiseerd in het begeleiden van tankstationondernemers die hun locatie willen uitbreiden met een foodcorner. Haar ervaring met de door haar in haar eigen tankstation ontwikkelde VéBékeryformule is zo beschikbaar voor heel Nederland. Daarnaast heeft Petra van Stijn een wassalon in het Spijkerkwartier en is ze parttime directeur van de Arnhemse Eusebiuskerk. OKA is enthousiast over de nieuwe voorzitter, aldus Andrea de Boeij namens het bestuur. “Met Petra hebben we een echte Arnhemse ondernemer aan het roer. Bovendien is ze bekend met de Arnhemse netwerken en bestuurlijk door de wol geverfd.”

Ondernemersfamilie

Petra van Stijn is afkomstig uit een Arnhemse ondernemersfamilie die bijna een eeuw geleden (1919) in zaken ging. Haar overoma, een weduwe, kocht toen voor haar zeven zonen onroerend goed zodat die hun eigen bedrijven konden opbouwen. Het Arnhemse bedrijf De Smidse is daar nog een van. Het bedrijf van de vader van Petra van Stijn ontwikkelde zich van aardappelhandel via een steenkolenhandel en een wasserij tot een benzinestation. Petra van Stijn, die het benzinestation in 2000 van haar vader en broers overnam, was hierbij de eerste in Nederland die op de Arnhemse Van Oldenbarneveldtstraat ook een waterstoftankstation opende.

Bestuurservaring

Petra van Stijn heeft veel bestuurservaring. Zo was ze tot voor kort drie jaar lang voorzitter van het landelijke Beta, de belangenvereniging van tankstations. Ook was ze eerder al voor OKA voorzitter van de stichting OKA Services, het huidige StAB (Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen), waarvoor ze eveneens als bestuurslid in OKA zitting had. Ze is ook penningmeester van de stichting Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk en tot 1 januari bestuurslid van de stichting Eusebius Arnhem. Voorheen was ze ook voorzitter van het vrouwelijke ondernemersnetwerk Vice Versa Gelderland.

Koers houden

Petra van Stijn wil de huidige koers van OKA, waarbij de leden meer betrokken worden bij de vereniging, onverminderd voortzetten, bijvoorbeeld door het inzetten van denktanks en het continueren van de bedrijfsbezoeken bij de leden zoals die nu al om de maand worden gehouden. Het nog meer gezamenlijk optrekken met andere ondernemersverenigingen en vertegenwoordigingen heeft ook zeker haar voorkeur.

Arnhem

Wat Arnhem betreft heeft Petra van Stijn een stellige mening: Arnhem moet zich niet een te grote broek aantrekken en zich met Europese hoofdsteden vergelijken, maar juist de charmes van een provinciestad koesteren. Het hoge parkeertarief maakt in haar ogen de stad minder toegankelijk dan gewenst. Een differentiatietarief en compensatie voor verdwenen parkeerplaatsen heeft zeker haar instemming. Internationaal mag Arnhem nog sterker op de kaart gezet worden, is zij van mening. De relatie met het nabij gelegen Duitsland mag ook verder versterkt worden, zeker door de inzet van de zondagopenstelling van de Arnhemse winkels (iets dat de Duitsers niet kennen). Er mag wat haar betreft ook meer nadruk worden gelegd op de Arnhemse industrie, een parel die nog te onbekend is.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

18:01
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:01
Locatie: Rozet

OKA in Rozet