PWR Pack met verpakkingsrobot de Amerikaanse markt op
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: PWR Pack International Geplaatst op: 30-01-2018

PWR Pack met verpakkingsrobot de Amerikaanse markt op

Diepgevroren aardappelgratins, chocolaatjes, zakjes chips en allerlei soorten koekjes, de inpakrobots van PWR Pack draaien er hun hand niet voor om. In een razend tempo rapen ze allerhande etenswaren van de lopende band en leggen ze secuur en o zo voorzichtig in de gewenste verpakking. De mechanische en vacuüm grippers, de ‘handen’ van de robots, kunnen zelfs Berliner bollen oppakken en verplaatsen zonder dat er een afdruk op het gebak achterblijft.

“Een van onze laatste innovaties is de vijf-assige robot. De meeste verpakkingsrobots hebben drie of vier assen. Deze ontwikkeling zorgt er voor dat de kop van onze robotassen niet alleen kan draaien, maar ook kan kantelen”, vertelt Peter Mellon, managing director van PWR Pack. “Waar we ons ook mee onderscheiden is dat we onze klanten op maat gemaakte oplossingen bieden met frames, grippers en software die we zelf ontwerpen en schrijven. Onze concurrenten leveren veelal standaardsystemen.”

Amerikaanse markt

PWR Pack is in 2002 opgericht en is de laatste jaren uitgegroeid tot een bedrijf met ruim vijftig medewerkers. In Ede produceert het bedrijf innovatieve verpakkingsrobots specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. Verreweg het grootste deel van de omzet wordt nu in Europa gerealiseerd. Het bedrijf ziet ook kansen buiten Europa. Mellon: “We willen ook de markt op in Verenigde Staten en Australië. We denken onze omzet en werkgelegenheid zo in vijf jaar te kunnen verdubbelen.”

PWR Pack heeft via Oost NL een voucher (à 10.000 euro) ontvangen uit investeringsprogramma De Groeiversneller van de provincie Gelderland. De voucher is gebruikt om een businessplan op te stellen gericht op expansie naar de Verenigde Staten en Australië. “Zo’n stap brengt best wat risico’s met zich mee”, zegt Mellon. “Met behulp van De Groeiversneller hebben we onder meer een extern bureau kunnen inhuren met kennis van wet- en regelgeving in de VS en Australië. Het is ook gelukt op korte termijn een goed businessplan voor de komende vijf jaar te maken.”

Meer weten?

Zie: www.pwr-pack.nl

bij de foto: Peter Mellon (managing director, rechts) en Bert de Kruif (technical director) van PWT Pack International. 
Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

PWR Pack International

Agenda Activiteiten

23 mei

15:02
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

15:02
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze