Recyclingbedrijf Tomra titelsponsor eXXpedition zeilreis
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Agathe Bernard, eXXpedition Geplaatst op: 17-05-2018

Recyclingbedrijf Tomra titelsponsor eXXpedition zeilreis

Recyclingbedrijf Tomra, bekend van onder meer de statiegeldautomaten, is aan boord als titelsponsor van de ‘eXXpedition’-zeilreis. De internationale, geheel uit vrouwen bestaande, crew zet op 23 juni koers naar het noorden van de Grote Oceaan om onderzoek te verrichten naar oceaanvervuiling door plastic.

Verwoestend

‘eXXpedition North Pacific 2018’ heeft vooral tot doel om het bewustzijn rond de verwoestende gevolgen van plastic en giftige stoffen in onze oceanen te vergroten. Kristine Berg, Circular Economy Communicator bij het Apeldoornse bedrijf Tomra, neemt deel aan de reis als bemanningslid. ‘’Tomra zet zich wereldwijd in om de vervuiling door plastic op land en zee te verminderen, dus de missie van eXXpedition gaat ons aan het hart.’’ Alle kosten van de expeditie worden gedekt door bijdragen van de bemanning en missiesponsors, waaronder titelsponsor Tomra.

Hergebruik

Tomra is wereldwijd actief en verzamelt jaarlijks 35 miljard gebruikte drankverpakkingen voor hergebruik en recycling via statiegeldautomaten. Op dit moment wordt slechts 2 procent van de plastic verpakkingen wereldwijd omgezet in nieuwe verpakkingen.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Agathe Bernard, eXXpedition

Agenda Activiteiten

19 feb

06:27
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

06:27
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief