Rijk van Nijmegen Uitdaging zoekt genomineerden voor MVO Award 2018
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: Ger Loeffen Fotografie, Beuningen Geplaatst op: 22-10-2018

Rijk van Nijmegen Uitdaging zoekt genomineerden voor MVO Award 2018

Hoe gaan genomineerde  bedrijven en organisaties met ‘People, Planet en Profit’ om? 

Dat is zo ongeveer de belangrijkste vraag waarop de jury van de Nijmeegse MVO Award antwoorden zal trachten te vinden. Het naar de mening van de jury beste antwoord op die vraag zal uiteindelijk leiden tot de uitreiking van de MVO Award 2018, die op maandag 4 juni op het programma staat.

Eerder deze week heeft Rijk van Nijmegen Uitdaging (v/h De Maatschappelijke MeerWaarde) de nominatie voor de prestigieuze prijs open gesteld. Tot 1 maart kan iedere ondernemer zichzelf of welke collega-ondernemer dan ook voordragen voor de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt. “Gegadigden zijn aantoonbaar maatschappelijk verantwoord en zichtbaar betrokken ondernemers in onze regio”, aldus de organisatoren. “Bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen dragen namelijk bij aan een positief leefklimaat in het Rijk van Nijmegen. Kanshebbers voor de MVO award zijn gevestigd in Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen. Zoals in voorgaande jaren is de @RabobankRijkVanNijmegen hoofdsponsor van dit evenement.”

Ook start-up’s

@RijkVanNijmegenUitdaging is ook op zoek naar start-up’s die maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) hoog in het vaandel hebben staan en het ook in de praktijk brengen

“Mooie, nieuwe en stimulerende initiatieven worden extra in de spotlights gezet tijdens de MVO uitreiking op 4 juni van dit jaar.”

Winnaars

@Radboudumc volgde in 2017 Modderkolk, Banken Champignons en Scholten Awater op met het winnen van de Nijmeegse MVO Award. “Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten”, luidde vorig jaar het oordeel van de jury.

Doelstelling

Rijk van Nijmegen Uitdaging heeft tot doel het tot stand brengen van een samenwerking tussen (waarneembaar) maatschappelijke betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties, om zo het leefklimaat binnen de betrokken gemeenten (Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen) te verbeteren. De doelstelling wordt in praktijk gebracht door niet alleen de uitreiking van de MVO Award, maar vooral door het faciliteren “van de verbinding tussen vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (advies over fondsen) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde)” door onder meer de organisatie van het evenement ‘de Beursvloer’.

Aanmelden

Kandidaten voor een nominatie kunnen per email aangemeld worden (Info@rijkvannijmegenuitdaging.nl), waarbij de volgende informatie verstrekt wordt: naam bedrijf; naam en contactgegevens contactpersoon en een motivatie om de kandidaat voor te dragen.

Bij de foto: Uitreiking MVO Award 2017 aan Radboudumc. Foto: Ger Loeffen.

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

Ger Loeffen Fotografie, Beuningen

Agenda Activiteiten

13 dec

09:39
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:39
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid