Samen van Apeldoorn economisch sterke stad maken
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Elisabeth van Horen Geplaatst op: 05-12-2017

Samen van Apeldoorn economisch sterke stad maken

In 2022 moet Apeldoorn in economisch opzicht een toekomstvaste stad zijn. Dit ambitieuze doel is vastgelegd in de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn 2017-2022. De agenda is bedoeld als inspiratiebron voor iedereen die bij wil dragen aan de economische kracht van de stad. Een van de projecten uit de Uitvoeringsagenda is de start van het Ondernemershuis.

De economische agenda voor Apeldoorn is een initiatief van Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), VNO-NCW Stedendriehoek en de gemeente Apeldoorn. Na bijeenkomsten in het najaar van 2016 met ondernemers over toekomstkansen werd ervoor gekozen om niet eerst allerlei onderzoeken te doen, maar meteen aan de slag te gaan met het opzetten en uitvoeren van projecten om van Apeldoorn de meest toekomstvaste stad van Nederland te maken.

Speerpunten

Het realiseren van een excellent vestigingsklimaat en vestigingsplaats, vernieuwen en versterken van de arbeidsmarkt en inzetten op duurzaamheid en circulariteit zijn de drie speerpunten in de Uitvoeringsagenda. Onder meer zestig projecten in de komende vijf jaar moeten de economische ontwikkeling van de stad stimuleren. Een van de grootste uitdagingen is nieuwe werkgelegenheid creëren. Door automatisering en robotisering zullen veel banen in de logistiek en de zakelijke dienstverlening verdwijnen.

Ondernemershuis

Een van de projecten die een bijdrage kan leveren aan het realiseren van een excellent vestigingsklimaat en –plaats is het Ondernemershuis. Een initiatief van BKA, VNO-NCW Stedendriehoek, Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn. Woensdag 29 november werd het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg officieel geopend. Het is gevestigd in gebouw 64. Tijdens de opening werd de Uitvoeringsagenda feestelijk gelanceerd en toegelicht. Operationeel is het Ondernemershuis nog niet. Volgens voorzitter Tom Mulder van de Stichting Ondernemershuis zal dit vanaf januari 2018 wel het geval zijn. Startende en gevestigde MKB ondernemers kunnen er dan binnenlopen voor begeleiding en advies. Er kan ook worden vergaderd en er zullen workshops en cursussen worden aangeboden. Het Ondernemershuis dient als ontmoetingsplek voor diverse partijen, zoals bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en organisaties in onder andere de zorg, met als doel door samenwerking het ondernemersklimaat in de stad te versterken.

Fotobijschrift:
Mark Sandmann, wethouder Economie gemeente Apeldoorn (links), Edwin Boekhorst, voorzitter BKA (midden) en Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek (rechts) presenteerden woensdag 29 november de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn 2017-2022.


Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

13 dec

09:38
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:38
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid