STUKK Design: verrassen met het onverwachte
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 23-09-2019

STUKK Design: verrassen met het onverwachte

De kalender van Denkend aan Arnhem, de menukaart van Grand Café Metropole, de huisstijl van interieurarchitectuur Laura’s Advies, de publicatie voor de Biënnale Gelderland en de tentoonstelling ArtEZ Innovate 2016, de veranderende identiteit van de Kolenkitbuurt in Amsterdam – de lijst is nu al lang, gevarieerd en indrukwekkend.

Kim Waterlander en Marjanne Kuipers ontmoetten elkaar op de Kunstacademie ArtEZ en wisten vanaf het tweede jaar: wij vullen elkaar aan. Binnen een jaar na het afstuderen in 2015 startten ze een eigen studio voor research en graphic design, wat zich ontwikkeld heeft tot STUKK Design: de eerste drie letters verwijzen naar het woord studio, de laatste twee naar de k’s in hun naam. En naar de k van kunst.

Want kunstzinnig is het zeker, wat ze ontwerpen. Tegelijkertijd ook concreet en treffend; niets is zweverig of te abstract. Ze richten tentoonstellingsruimten in (zoals Ruimtekoers’ Pop-up Store en Arnhem Innovate) en ontwerpen opvallende boeken waardoor je als een magneet naar binnen gezogen wordt en het onderwerp niet meer loslaat.

Tot de opdrachtgevers behoren zowel beginnende éénpitters als gerespecteerde (culturele) organisaties, dienstverleners en andere ondernemers. Want voor iedere opdrachtgever is er een opvallende manier te bedenken om hem te verrassen en te boeien. Elk ontwerp vertelt een eigen verhaal. Een verhaal dat boeit en verbeeldt. Op onverwachte wijze.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

18:09
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:09
Locatie: Rozet

OKA in Rozet