Thuiskomen met een bijzondere ervaring
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 16-06-2019

Thuiskomen met een bijzondere ervaring

De nieuwe generatie kampeerders wil niet meer met tien- of honderdtallen op een camping staan, maar wil kamperen met een verhaal. De Nederlandse startup Campspace, bekend van het kampeerfestival Camp The Night, komt met de oplossing: kamperen bij mensen in hun achtertuin. Iedereen met een tuin kan zich aanmelden.

Initiatiefnemer Hugo van Donselaar: ‘De jonge reiziger wil geen massacamping met ANWB-sterren en animatieteams. Zij willen thuiskomen met een bijzondere ervaring.'

'Kamperen bij locals' noemt Campspace het. Kamperen bij mensen in de tuin, op een dakterras in de stad of op een stuk land dat privé eigendom is. Via het platform kan iedereen zich aanmelden om zijn of haar buitenruimte aan te bieden als kampeerplek. Gebruikers bepalen zelf tegen welke prijs, wanneer en aan wie ze hun tuin verhuren.

Geen tweede AirBnB

De vergelijking met AirBnB is snel gemaakt. Het platform heeft echter niet als doel om de Amerikaanse reus achterna te gaan. 'Waar AirBnB zich focust op steden, focussen wij ons juist op de groep daarbuiten' vertelt initiatiefnemer Hugo van Donselaar. 'Wij willen mensen juist verleiden om de stad te verlaten en meer van het buitenleven te genieten'.

Kampeerfestival

Wie zelf benieuwd is naar deze nieuwe vorm van kamperen kan op laagdrempelige wijze kennis maken met het concept tijdens het jaarlijkse kampeerfestival Camp The Night op 7 juli. Tijdens dit festival, dit jaar georganiseerd in samenwerking met Bever, kan er door heel Nederland op unieke plekken gekampeerd worden. Vorig jaar werd er onder andere gekampeerd in het Olympisch Stadion.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

23 mei

14:40
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

14:40
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze