Tjeenk Willink te gast bij Herman Centraal
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 09-03-2019

Tjeenk Willink te gast bij Herman Centraal

Basti Barocini: "Minister van staat Herman Tjeenk Willink komt naar Arnhem! Hij heeft een dun maar inhoudelijk boekje geschreven over de relatie tussen overheid en burger. Daarin luidt-ie feitelijk de noodklok: burgers moeten véél meer aan zet staan. We gaan in gesprek, ook met de zaal, en leggen 'm twee Arnhemse burgerinitiatieven voor.

Andere onderwerpen van Herman Centraal die avond zijn nu ook al bekend: rouwen met een app, en de serie zintuigenreeks: hoe ruikt Arnhem.

Rouwen met een app

Quirine Wissink verloor anderhalf jaar geleden haar vader en kwam er toen achter dat er eigenlijk geen goede rouwapp is. En dat is wel wat haar generatie doet: online zoeken naar informatie en steun. Dus tja, als zo’n app er niet is, dan bouw je er toch zelf een. Heeft zo'n verdrietig verlies toch nog een beetje zin. De dag na onze talkshow staat ze in de halve finale van de Philips Innovation Award, op zoek naar investeerders voor een ton. Maar vanavond vertelt ze eerst bij ons haar verhaal.

Zintuigenreeks: hoe ruikt Arnhem?

Basti: "We lopen dagelijks door ons mooie Ernem, maar wie kan eigenlijk in detail vertellen hoe onze stad rúikt? Voor de derde aflevering van onze zintuigenrubriek hebben we een heuse Arnhemse parfumeur uitgenodigd: Renske van Vroonhoven van Attic Lab. Zij neemt ons mee in de geur van bomen én uitlaatgassen, en vertelt enthousiast over de unieke geur van de stad waarin we leven."

Basti: "Vanzelfsprekend werken we nog aan een aantal andere interessante onderwerpen voor de show van 19 maart. Houd onze Facebookpagina of nieuwsbrief in de gaten voor een update."

Online kaartverkoop

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

26 sep

03:31
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

03:31
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar