Topshelf/V&D hoofdlocatie Sign Festival Arnhem FDFA
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Rielle Schoeman Geplaatst op: 22-10-2018

Topshelf/V&D hoofdlocatie Sign Festival Arnhem FDFA

Tijdens de vijfde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem neemt FDFA het oude V&D/Topshelf-pand in gebruik als hoofdlocatie. Zes weken lang (1 juni - 8 juli 2018) is het pand aan het Johnny van Doornplein het epicentrum van het festival.
De FDFA-hoofdlocatie dient als informatiepunt voor bezoekers, als promotieplek voor Arnhemse ontwerpers en als verbindende locatie tussen alle mode- en designinitiatieven die in deze maand worden georganiseerd, waaronder de ArtEZ Graduation Shows, de Arnhemse Stockdagen, State of Fashion en Nacht van de Mode.

Op de begane grond zijn er diverse pop-up shops van (Nederlandse) ontwerpers te vinden, ontwerpers die wij al mogen onthullen zijn; the People of the Labyrinths, Hul le Kes, Mirte Engelhard en selecteert Ontwerp Platform Arnhem tien jonge designers waaronder Elsien Gringhuis, Roderick Pieters, Marjolein Grotenhuis en Mieke van den Hout.  Naast het shoppen zijn er ook exposities te zien van Museum Arnhem, ArtEZ en Rijn IJssel. Landelijk brengt het Liliane fonds – leven in de schaduw van Sascha de Boer waarbij er aandacht wordt gevraagd voor Albinisme.

Op de 1e verdieping wordt een event space ingericht waar lezingen en tijdelijke exposities plaatsvinden. Zo kunnen er tickets worden gekocht voor het Awearness Fashion Café, wordt er een lezing gegeven door het Kröller Müller Museum en wordt er geshowd door de studenten van Rijn IJssel.

Voor de gelegenheid wordt het pand tijdelijk omgedoopt tot F&D (Fashion & Design) met een knipoog naar de geschiedenis van de locatie. De buitenkant van de hoofdlocatie wordt aangekleed als onderdeel van het citydressing project REFLAGS door Studio Vollaerszwart. Het pand zal daarmee de verbindende factor vormen tussen het Centraal Station, de binnenstad en het Modekwartier en de Melkfabriek (Locatie State of Fashion).

Over Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)
In 2018 vindt de vijfde editie van FDFA plaats (1 juni - 8 juli 2018). Het festival is opgedeeld in de themaweken Avant Garde, Creative Arnhem, Design Shopping en New Talent. Binnen deze thema’s vinden verschillende activiteiten door de hele stad plaats. Naast de themaweken zijn er doorlopende exposities en de PLAY-programmering, met onder andere Introdans en Cirque de la Liberté. In 2017 werd FDFA 80.000 keer bezocht (incl. 20.000 bezoeken aan onderdelen van het PLAY programma).


FDFA werd in 2013 opgericht op in initiatief van de gemeente Arnhem, in samenwerking met culturele initiatieven rondom mode en design. FDFA heeft als doel om een verbindend platform te bieden aan creatieve initiatieven en creatief talent binnen Arnhem, en om Arnhem op de kaart te zetten als bron van dit creatieve talent.Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Rielle Schoeman

Agenda Activiteiten

13 dec

09:39
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:39
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid