Veertig kinderen een fiets dankzij schenking Futurumshop
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Sven Scholten Geplaatst op: 23-03-2018

Veertig kinderen een fiets dankzij schenking Futurumshop

Veertig extra kinderen kan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst dit jaar blij maken met een fiets. Sportwebwinkel Futurumshop schenkt in samenwerking met Rabobank Apeldoorn en omgeving het benodigde geld voor de aanschaf van veertig tweedehands fietsen.

Geld schenken voor de aanschaf van fietsen voor kinderen sluit mooi aan bij zijn bedrijf Futurumshop, dat zich richt op onder meer wielrenners en mountainbikers, vindt eigenaar Harmen van der Meulen. ‘’Als ondernemer kunnen wij op een simpele manier het goede doel steunen. Het betalingsverkeer in Nederland is voor particulieren gratis. Als je een overschrijving doet, betaal je daar geen geld voor aan de bank. Bedrijven betalen wel transactiekosten. Omdat wij ontzettend veel transacties hebben, heb ik met Rabobank Apeldoorn een maatwerktarief kunnen afspreken. Een groot deel van dit tariefverschil hebben wij gezamenlijk aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst gedoneerd. Nu doneren we veertig fietsen aan kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen, zodat zij op de fiets naar school kunnen gaan. Voor volgend jaar proberen we dit aantal mogelijk  te verdubbelen.’’

Sociale activiteiten

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat sociale activiteiten bekostigt voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimaal besteedbaar inkomen van 120 procent van het bijstandsniveau, dit kunnen ook ouders met een baan zijn. In de regio Apeldoorn-Voorst groeien ruim 4000 kinderen in verborgen armoede op, vertelt voorzitter Hiske van den Heuvel. ‘’Voor dit jaar hebben wij de ambitie uitgesproken om minimaal vijftig procent van de kinderen te bereiken.’’ Door de schenking ontvangen veertig kinderen van de stichting een voucher ter waarde van circa 150 euro, waarmee ze zelf in een fietsenwinkel een geschikte fiets mogen uitzoeken.

Fotobijschrift: Harmen van der Meulen (links) en Feike Lemstra van Rabobank Apeldoorn en omgeving schenken symbolisch een fiets aan Hiske van den Heuvel, voorzitter Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst. Foto: Sven Scholten.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Sven Scholten

Agenda Activiteiten

19 feb

04:41
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

18 dec

04:41
Locatie: Heijenoordseweg 5 Arnhem

Kerstborrel Ronald McDonald Business Breakfast Club