Verkoop heeft zijn beste tijd gehad
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 23-09-2019

Verkoop heeft zijn beste tijd gehad

Tijdens de tweede Arnhemse MeetUp-bijeenkomst van dit jaar werd door initiatiefnemer Rogier Gigengack het ‘hartelijk zakendoen’-principe uit de doeken gedaan. Sales is history, waardecreatie is now.

Tegen de vijftig belangstellenden, zelfs vanuit Overijssel en Utrecht, waren naar het flex-werk-lunchcafé The WorkStation van Pierre Kegels op het Gelerijdersplein gekomen om naar de presentaties van de Arnhemmer Gigengack en zijn Arnhemse evenknie Sabine de Bruijn te komen luisteren.

De Bruijn kwam vanuit haar trainingsorganisatie Datisdevraag! al eerder met de stellingname dat de bekende unique selling proposition (usp) beter vervangen kan worden door de unique buying reason (ubr). Ze heeft in haar verkooptrainingen haar visie nu aangescherpt met het principe van het menselijk zakendoen: van hard selling naar heart selling. Ook Gigengack is met zijn bedrijf Eigenlijk Alles overtuigd van de menselijke klik boven de harde overtuigingskracht. Door het samen bepalen van de behoefte ontstaat er waardecreatie voor de klant en kan er veel beter verkocht worden.

Stagiaires

Hartelijk zakendoen strekt zich ook uit tot het werken met stagiaires, betoogde gastspreker Joeri Constandse van het Enschedese Trimm. Juist door stagiaires op hun talenten aan te spreken (wat is je ambitie?) en zich te laten ontwikkelen in een talentprogramma realiseer je veel meer toegevoegde waarde vanuit de stagiaire dan wanneer die de overblijvende klusjes op kantoor toebedeeld krijgen. En dat ze daarna met de ontwikkelde ervaring bij de spreekwoordelijke buurman die toegevoegde verzilveren heeft dat voor de regio nog steeds meerwaarde: het zorgt voor een aanzuigende waarde voor nieuw talent. Na afloop van de presentaties was er volop gelegenheid om te netwerken.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

18:20
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:20
Locatie: Rozet

OKA in Rozet