Vierdaagse Nijmegen beste publieksevenement
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 22-08-2019

Vierdaagse Nijmegen beste publieksevenement

In de categorie Beste Publieksevenement is de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen winnaar geworden van de Nationale Evenementen Prijzen die maandag in Rotterdam werden uitgereikt. De jury besloot, na lang beraad, de titel dit jaar niet aan één, maar aan twee evenementen toe te kennen: Vierdaagse Nijmegen én Pride Amsterdam.

De Nationale Evenementenprijzen 2018 werden uitgereikt tijdens de vierde editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE) in de Centrale Bibliotheek in gastgemeente Rotterdam. In een nagenoeg uitverkocht huis waren circa 150 vakgenoten, bestuurders en andere aanwezigen getuige van de sfeervolle prijsuitreiking.

Wandelen verbroedert

Van de Vierdaagse werden de edities 2016 (100ste Vierdaagse) en 2017 beoordeeld. Volgens het  juryrapport is de Vierdaagse “een belangrijke traditie die zowel nationaal als internationaal toonaangevend is in zijn soort. De positieve impact van het wandelevenement wordt voor deelnemers, toeschouwers, supporters, omwonenden en andere betrokkenen als uniek omschreven.”

Het evenement heeft volgens de jury bovendien een enorm maatschappelijk effect. “Wandelen verbroedert een veelheid aan doelgroepen. Kortom de Vierdaagse verdient het om de kwalificatie als Beste Publieksevenement te krijgen.”

Op ‘eigen kracht’

Naast Vierdaagse Nijmegen en Pride Amsterdam waren Bloemencorso Bollenstreek, TCS Amsterdam Marathon en de NN Marathon Rotterdam genomineerd voor de prijs Beste Publieksevenement. De Vierdaagse heeft de prijs dit keer op ‘eigen kracht’ gewonnen. Vele jaren achtereen eindigde de Vierdaagse in  de top drie van de grootste/beste evenementen van Nederland, waar onder de noemer Vierdaagse de combinatie van de Vierdaagse Nijmegen en de Vierdaagsefeesten werd verstaan.

In de categorie Evenementenstad van het jaar boven 100.000 inwoners is Eindhoven tot winnaar uitgeroepen. In de categorie Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 inwoners gaat de prijs naar Noordwijk. De Evenementen Innovatieprijs gaat naar het Eindhovense GLOW.


Bij de foto: Een vertegenwoordiger van Stichting DE 4DAAGSE ontvangt de felicitaties van juryvoorzitter Eltje de Klerk alsmede een beeld en oorkonde.

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

26 sep

02:23
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:23
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar