Vrijwillige opsluiting ondernemer om sympathie te betuigen aan Indiase praktijken
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 22-10-2018

Vrijwillige opsluiting ondernemer om sympathie te betuigen aan Indiase praktijken

De Arnhemse ondernemer Wim Derksen laat zich binnenkort vrijwillig opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. De reden?

"In India worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Ik laat mij 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje. Help mij om minimaal € 2.500 op te halen, zodat Free a Girl nog meer meisjes kan bevrijden!.

Wat hebben we een geluk dat we in Nederland geboren zijn” is een vaak gehoorde uitspraak wanneer het gaat om ellende uit Verweggistan. Vaak vind ik dat beladen. Echter als ik weer geconfronteerd wordt met het verhaal van Nepalese ouders die hun dochters moeten laten gaan, laten ontvoeren, dan realiseer ik me dat deze uitspraak vaker van toepasing is dan ons lief is.

Je zou maar zo’n ouder zijn, je zou maar zo’n dochter zijn. Walging overheerst mij met de gedachte dat meisjes van ver onder de tien jaar, en ook ouder, opgesloten worden in de kleinste ranzige hokjes die er bestaan. Woede overvalt mij bij de wetenschap dat er mannen zijn die deze jonge kinderen seksueel misbruiken. Kan ik hier maar iets aan doen………..


15 Mei lukt dat. 12 uur laat ik me opsluiten bij Dudok in Arnhem.
Met de wetenschap dat er ongeveer € 100 nodig is om één zo’n meisje uit de handen van de barbaren te bevrijden, wil ik graag meer dan € 2.500 ophalen voor Free a Girl. Er is ook geld nodig voor de rehabilitatie van deze meisjes. Wie helpt mij? En doneer! Of bied op de veilingitems!

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

13 dec

10:21
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

10:21
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid