Werkweken van tachtig uur en plezier voor tien
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 02-01-2019

Werkweken van tachtig uur en plezier voor tien

In juni 2018 wonnen de Arnhemmers Jasper van Heijst en Chrystel Speets de spannende Net5-challenge ‘je droom achterna’ waarbij ze met vijf andere koppels in negen uitzendingen streden om de felbegeerde plaats als beheerders van het Normandische hotel Chateau Quinéville. Hoe is het hen vergaan? En hoe gaat het verder?

Op 31 december 2018 is het rustig in het kleine vissersdorpje Quinéville. Veel winkels zijn gesloten, verkeer is er nauwelijks, het dorpje is in winterslaap. Toch zoemt ook op deze oudejaarsdag de telefoon van Jasper met een reservering voor het hotel voor die avond. De bekendheid van het achttiende-eeuwse sprookjeskasteel is sinds de uitzendingen met sprongen omhoog gegaan, zeker ook doordat Jasper en Chrystel het afgelopen half jaar alle mogelijkheden hebben benut om het hotel online aandacht te geven.

Drukte

Jasper: “We hebben een ongekend drukke zomer gehad. Werkweken van tachtig uur waren geen uitzondering. Alle kamers waren geboekt, regelmatig moesten we nee verkopen, ook tegen gasten die graag weer wilden terugkomen. Het spijt ons, nous sommes désolés. Maar het was een geweldige tijd. We hadden plezier voor tien!” Familieleden en vrienden sprongen bij om alle drukte te kunnen managen, want naast het runnen van het hotel was er nog steeds veel herstelwerk nodig voor het hotel.

Kelder

Kijkers van de serie kunnen zich het nog wel herinneren: de koppels kregen allerlei opdrachten, variërend van opknappen van de hotelkamers tot het aanleggen van een moestuin, het timmeren van een kippenhok en het herinrichten van de geweldige feestkelder onder het chateau. Chrystel: “Dat was een groot deel van de uitdaging: om als hotelmanagers ook dit soort extra klussen te kunnen doen, in te kunnen plannen en succesvol af te ronden. Het hotel heeft namelijk wat achterstallig onderhoud, maar het heeft ook een geweldige potentie.”

Ezel

Chrystel en Jasper moesten van alle markten thuis zijn om het hotel te runnen. Chrystel: “Er was deze zomer een moment dat er tien gasten tegelijkertijd wilden uitchecken, dat er problemen met het warme water waren én dat de ezel van de boer bedacht had om in de sloot naast het landgoed te vallen. Dan moet je snel schakelen en actie ondernemen. Gelukkig is alles goed afgelopen, de ezel werd gered en de gasten waren tevreden!”

Samenwerken

Met hun achtergrond als evenementenmanager (Chrystel) en hogere hotelschool (Jasper) had het Arnhemse koppel inderdaad de beste papieren om de uitdaging tot een goed einde te brengen.  Ze wonnen hem dan ook uiteindelijk, maar gemakkelijk ging dat niet. Soms ging het erom welk koppel de slimste oplossing voor een uitdaging had, maar soms ook moesten de koppels samenwerken, ook al zaten ze heel anders in de wedstrijd. Elkaar alleen maar aftroeven in spitsvondigheid was dus niet de oplossing; samenwerken, overtuigen en doorzetten bleken minstens zo belangrijk.

Rustig

Terugkijkend op een ongekend druk half jaar is deze relatief rustige winterperiode wel een uitkomst, erkennen Jasper en Chrystel. Jasper: “Het is goed om even de tijd te hebben om op adem te komen na deze drukke tijd.” Chrystel vult aan: “Ik ben in verwachting en ga de eerste helft van januari bevallen. De drukte trekt het voorjaar weer aan, dus de bevalling valt er mooi middenin.”

Invasie

Niet dat ze het rustiger aan doen; ze zijn elke dag in de weer met de plannen voor komend seizoen. Komende zomer is het hotel namelijk nu alweer volgeboekt. Op 6 juni 2019 is het immers 75 jaar geleden dat D-Day in Normandië begon, en dat zorgt voor een ware invasie van toeristen, vooral veel Amerikanen, die de historische stranden Utah Beach en Omaha Beach met eigen ogen willen zien. En die willen graag verblijven in dit feeërieke kasteel, verscholen in het Normandische landschap, op steenworp van de roemruchte kusten.


Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

23 mei

11:07
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

11:07
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze