ZomerOndernemer dit jaar van start in Gelderland
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 19-12-2018

ZomerOndernemer dit jaar van start in Gelderland

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar op diverse plaatsen in Gelderland gratis deelnemen aan het ondernemersproject ZomerOndernemer. Het project laat jongeren ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap. 

 

Officiële kick off
Op de komende Startup Delta Summit van 19 april wordt de officiële kick off voor de wervingscampagne gegeven. De Startup Delta Summit is een groots landelijk evenement en de hoofdorganisatie is o.a. in handen van de provincie Gelderland. Prins Constantijn van Oranje zal mede de officiële opening  van de Summit verrichten en om 17.00 uur start de kick-off van Zomerondernemer.

Het project

Het project Zomerondernemer duurt zes weken en begint met een driedaagse training waarbij de jongeren alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

 

Landelijk actief
ZomerOndernemer gaat dit jaar voor de negende keer van start in meerdere regio’s in Nederland. Komende zomer is het project onder andere te volgen in Gelderland in de regio’s Achterhoek, Arnhem / Overbetuwe, Ede e.o. en Graafschap.

Gratis deelname

Dankzij de steun van landelijke sponsoren, diverse gemeenten, de  Rabobank, Smarthub Achterhoek en het Graafschap College is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. In iedere regio is er plek voor maximaal 30 deelnemers.  

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

19 feb

04:35
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

18 dec

04:35
Locatie: Heijenoordseweg 5 Arnhem

Kerstborrel Ronald McDonald Business Breakfast Club