‘ZomerOndernemer’: project voor jongeren
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 23-09-2019

‘ZomerOndernemer’: project voor jongeren

Jongeren tussen de 15 en 23 jaar kosteloos ervaring op laten doen met ondernemerschap. Dat is het doel van een nieuwe reeks projecten onder de naam ZomerOndernemer.

De organisatie is in handen van de Gelderse ondernemerscoach Ivar van Asten van het bedrijf Essential Together en de stichting The New Entrepeneur van Harry Bakker en Peter Filius.

ZomerOndernemer biedt jonge ondernemers in spe een driedaagse training, vier terugkommiddagen met bedrijfsbezoeken aan onder meer hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, voerbedrijf voor de veehouderij ForFarmers in Lochem, fabriek voor aangepaste fietsen Van Raam in Varsseveld en regio-omroep Optimaal FM in Ulft.

Ook omvat het programma workshops (BonsenReuling, Perspodium, Rabobank, Netwerken) en in de laatste week van dit zes weken durend project is de feestelijke afsluiting bij het Smart Business Centre (ICER) in Ulft.

Onderdelen bij die slotmanifestatie zijn onder meer een bedrijvenmarkt van de jongeren, pitchwedstrijd, uitreiking van de certificaten en per groep gaat één ZomerOndernemer naar de landelijke finale.

Woensdag 12 juli is ZomerOndernemer van start gegaan in de regio Arnhem/Overbetuwe met een bijna volle groep. Volgende week starten twee groepen: in de Achterhoek en in de regio Ede. In project Ede is nog plek, de groep van de Achterhoek is ook al vol.

Mede daarom, en ook om zoveel mogelijk jongeren een kans te geven om aan te sluiten, wordt volgende week donderdag een tweede groep gestart: Graafschap. Deze groep begint met de driedaagse training bij de Rabobank Graafschap, aanvang donderdag 19 juli om 9 uur.

Startkapitaal

De jongeren krijgen na de driedaagse een klein startkapitaal en de organisatie biedt ook gratis ondernemerscoaching aan. Het enige dat gevraagd wordt is enthousiasme, een bedrijfsidee en dat de deelnemers het programma grotendeels bijwonen, in ieder geval de driedaagse, twee terugkommiddagen en de afsluiting.

Voor de rest zijn er geen verplichtingen en toch blijkt uit ervaringsgegevens dat gemiddeld 35% zich na afloop bij de Kamer van Koophandel inschrijft. De overige 65% heeft er een waardevolle toevoeging op het CV bij, want werkgevers zijn op zoek naar de ondernemende werknemers van de toekomst.

En het is een project dat jongeren laat zien dat er in de regio ook voor hen interessante projecten zijn, in de hoop dat ze in de provincie blijven.

Verloten

Als ludieke actie gaat de organisatie in samenwerking met de Rabobank 12 toegangsbewijzen verloten onder de deelnemers in de Achterhoek en Graafschap voor het voorprogramma van het popfestival Huntenpop in Ulft. Dat voorprogramma is een netwerkbijeenkomst met lezing en daarna gratis toegang tot de rest van het festival op vrijdagavond 10 augustus.

Aanmelden kan via www.zomerondernemer.nl/aanmelden/ en voor Graafschap is dat tot volgende week woensdag 19.00 uur (Ede tot komend weekeind)

Project Zomerondernemer Graafschap wordt ondersteund door de Rabobank, gemeente Oude IJsselstreek, gemeente Doetinchem, Smarthub Achterhoek en het Graafschap college.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

08 okt

18:34
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:34
Locatie: Rozet

OKA in Rozet