Je bekijkt nu Het verhaal achter Peter Gillis en zijn vakantieparken

Het verhaal achter Peter Gillis en zijn vakantieparken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Je hebt hem misschien wel eens gezien op televisie, Peter Gillis van het tv-programma ‘Massa is Kassa’. Het is sinds 2020 het kijkcijferkanon van Talpa. Massa is kassa speelt zich af op meerdere vakantieparken van Peter Gillis. Maar wie is Peter Gillis nu eigenlijk en hoe zijn de vakantieparken van Peter Gillis tot stand gekomen? Het is interessant om hier om een kijkje naar te nemen en zo te ontdekken wat het verhaal is achter Peter Gillis zijn vakantieparken.

Peter Gillis en zijn gezin

Peter Gillis woont samen met zijn partner Nicol Kremers. Peter Gillis is geboren op 20 maart 1962 en is vader van drie kinderen, Inge, Ruud en Mark. Zij komen uit een eerder huwelijk dat eindigde in een scheiding. In het tv-programma Massa is Kassa komen Ruud en Mark veel voor op beeld, dochter Inge komt sporadisch in beeld. 

De jeugd van Peter Gillis

Peter Gillis groeide op de camping op met zijn ouders. Zijn ouders waren eigenaar van camping Kampzicht in Rijen. Hier maakte Peter Gillis dus al kennis met het wonen en werken op de camping. Peter Gillis heeft eerst een bijbaan gehad bij een slager. Hier volgde hij ook een officiële opleiding tot slager. Maar hij zou dus nooit aan het werk gaan als slager.

Vakantiepark Prinsenmeer

In 1986 kocht Peter Gillis samen met zijn familie het huidige vakantiepark Prinsenmeer. In 1986 heette het nog camping en strandbad Oostappen. Hieruit is dus ook de naam van Peter Gillis zijn vakantieparken op gebaseerd namelijk, de Oostappen vakantiegroep. Door de jaren heen kocht Peter Gillis veel meer vakantieparken op. 

Inmiddels staat de teller op 10 vakantieparken waarvan er ook twee in België. De meest recente aankoop van Peter Gillis namens de Oostappen vakantiegroep is Slot Cranendonck in Soerendonk. 

Vakantie voor iedereen

De doelstelling van de Oostappen vakantiegroep is dat iedereen op vakantie kan. Ongeacht of je veel of weinig te besteden hebt. Bij de Oostappen groep is een vakantie te realiseren voor ieder budget. De Oostappen Groep staat dan ook wel bekend als een low budget vakantie voor het gezin. Daardoor is de Oostappen Groep ongekend populair bij een groot deel van de samenleving. 

Park Prinsenmeer bezit bijvoorbeeld een prachtig mooi strand met grote recreatieplas waar je heerlijk kunt zwemmen, vissen, waterfietsen en nog veel meer. Ook zijn er een aantal reuze glijbanen te vinden. Als kind hoef je je dus absoluut niet te vervelen op vakantiepark Prinsenmeer. Voor ouders is een vakantie naar Prinsenmeer dus ook echt een leuk vakantie.

De real-life serie ‘Massa is Kassa’

In 2020 werd Peter Gillis een landelijke bekendheid door zijn eigen real-life serie ‘Massa is Kassa’ bij Talpa. In deze real-life serie wordt het dagelijkse leven van de familie Gillis gevolgd en in beeld gebracht. Het eerste seizoen werd dan ook een regelrechte hit en inmiddels is het geliefde realityprogramma dan ook al aangekomen in seizoen 8.

Maar wat maakt ‘Massa is Kassa’ dan zo’n groot succes? Peter Gillis is een gewone man van het volk, ondanks dat Peter Gillis multimiljonair blijft hij heel gewoon in zijn doen en laten. Brabantse nuchterheid zeg maar. En dat doet het goed bij het grote publiek. Daarnaast is er in de serie altijd veel te beleven.

Het is nooit saai op de parken van Peter Gillis en de voice over van Frank Lammers maakt de serie compleet. In de serie kun je veel gefoeter horen van Peter Gillis richting zijn eigen zoon Mark die tevens parkbeheerder is en ook moppert Peter Gillis flink op zijn personeel. De goedlachse Peter die vaak omgekocht kan worden met worstenbroodjes is dan ook iemand met een enorme gunfactor.

En dat zie je terug in de realityserie van Massa is Kassa. Daar komt het enorm succes ook vandaan. De eenvoud van Peter Gillis maar tegelijkertijd het succes wat hij hiermee heeft gekregen, dat is enorm. 

Problemen met de FIOD en huiselijk geweld

Niet alles is altijd pais en vree bij de familie Gillis. Zo werd recent bekend dat Peter Gillis een nacht vast heeft gezeten op verdenking van huiselijk geweld richting zijn partner Nicol Kremers, iets dat door het koppel stellig werd ontkend in eerste instantie. Maar vrij recent terug hebben Peter en Nicol dan toch toegegeven dat in de privésfeer wat voor was gevallen.

Dit heeft tot enorme verontwaardiging geleid bij de publieke opinie. Ook is er veel discussie of het programma wel terug moet keren op de tv. Gelukkig voor de trouwe fan heeft Talpa besloten om wel het nieuwe seizoen van Massa is Kassa uit te zenden. 

De afgelopen tijd zit het Peter Gillis dus allemaal niet zo mee. Zo is er ook recent een inval van de FIOD geweest bij de Oostappen groep. Het vermoeden bestaat dat er criminele activiteiten plaatsvinden vanuit de recreatieparken. 

Een vakantie boeken bij de Oostappen groep

Als je van plan bent om een vakantie te boeken bij de Oostappen groep dan kun je dit op diverse manieren doen. Zoals je in de intro hebt kunnen lezen is de Oostappen groep haar missie om iedereen op vakantie te kunnen laten gaan. Je kunt bijvoorbeeld een eigen kampeermiddel mee nemen naar de parken van Oostappen groep of je kunt een chalet huren.

Huren kun je op vele manieren doen. Je kunt via de Oostappen groep zelf een accommodatie huren maar je kunt ook bij veilingsites. Zeker wanneer je gaat boeken via een veilingsite dan kun je voor echt heel weinig geld een leuke vakantie boeken. En het leuke van een vakantie bij de Oostappen groep is dat voor alle leeftijden is er wel iets te beleven. 

Of je nu komt voor de rust en ontspanning of dat je wel van een feestje houdt op zijn/haar tijd. In beide gevallen kun je op de parken van de Oostappen groep, altijd terecht voor wat jij fijn vindt om te doen wanneer je even tot rust wilt komen. 

Een vakantie boeken bij de Oostappen groep is betaalbaar en ook nog een heel erg druk. Dus er is altijd gezelligheid.