Mediaspecialist: Ger Loeffen

Ger Loeffen

Ger Loeffen  Publiciteitsfotografie  |  Fotojournalist  |  Concepts

Staffotograaf Vierdaagse Nijmegen

Dwars Hommelstraat 2
6641 KX Beuningen
0653-831426

ger.loeffen@wxs.nl (in)
gerphoto@me.com (out)

BeeldBank en Media Archief met bijna 40.000 foto's: www.fotogerloeffen.nl

Bedrijfsnaam: Ger Loeffen Publiciteitsfotografie | Fotojournalist | Concepts | Staffotograaf Vierdaagse Nijmegen
E-mailadres: ger.loeffen@wxs.nl
Mobiel: 06 53 83 14 26
Social Media
Cursussen

Diverse cursussen op gebied van fotografie, workflow en beeldbewerking.

Competenties

, fotojournalistiek, documentaire fotografie, publiciteitsfotografie, bedrijfsfotografie, netwerker, sociaal ondernemersschap, perscontacten in Nederland en Europa, corporate communications, graficus, magazines, reportagefotografie, wedding photaltenaojournalism, album design, uitgebreid netwerk op bestuurlijk, politiek, maatschappelijk niveau in de regio Nijmegen/Arnhem.

Naast fotograferen werkt Ger Loeffen sinds 2015 als schrijvend correspondent/journalist voor weekkrant de Maas en Waler die in een oplage van 29.000 exemplaren verschijnt in de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal.

Sinds 2015 werkt Ger Loeffen samen met historica Willeke Guelen binnen de Stichting Regio Atelier. De Stichting initieërt en realiseert projecten met de thema’s identiteit, cohesie en leefbaarheid in de regio als uitgangspunt vanuit culturele, historische, sociale, journalistieke en/of economische invalshoeken. 

Uit een interview: “De foto’s van Ger Loeffen kenmerken zich doordat je ziet dat hij mensen begrijpt. 

De belangrijkste criteria binnen zijn fotografie-stijl zijn, empathie, creativiteit, geloofwaardigheid, het echte leven, emotie en vooral respect voor alles wat hij fotografeert.


Ervaring en Missie

Gestart in mei 1984 werkt Ger Loeffen 33 jaar als all-round fotograaf met als specialisaties: publiciteitsfotografie, fotojournalist en documentair fotograaf. Disciplines binnen de fotografie waarin ‘Het Menselijk Moment’ een belangrijke rol speelt. Deze stijl wordt sinds enkele jaren ook in de publiciteits- en reclamefotografie toegepast. 

Zijn klantenportefeuille is zeer breed: locale- en provinciale overheden, instellingen op het gebied van zorg en onderwijs, organisaties, bedrijven, dag- en weekbladen en periodieken. Daarnaast wordt hij gevraagd voor journalistieke huwelijksreportages en uitvaarten. 

Sinds 2011 is Ger Loeffen Senior Staf-fotograaf van het grootste meerdaagse wandelevenement de Nijmeegse Vierdaagse die in 2016 voor de honderdste keer werd gelopen.

Mensen observeren en fotograferen in hun woon- leef- of werkomgeving waarin actie en interactie een belangrijke rol speelt is zijn sterke kant. Real-life fotografie met emotie, actie en interactie van mensen waarbij de inhoudelijke kwaliteit van de foto op de eerste plaats staat. De toeschouwer moet zich kunnen herkennen in het beeldmateriaal. 

BeeldBank en Media Archief www.fotogerloeffen.nl