Je bekijkt nu Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen is ze vaak in het nieuws

Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen is ze vaak in het nieuws

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Het jaar 2021 was het jaar voor de Nederlandse Formule 1 fans. Max Verstappen, zoon van Jos Verstappen is de enige Nederlandse formule 1 rijder van het huidige seizoen. Zijn vader was vroeger ook een formule een rijder van de seizoenen 1994-2003. Daarnaast is hij ook de Formule 3 kampioen geworden in 1993. Jos verstappen is de manager van Max en heeft de carriere van de jonge Verstappen op been gebracht. De moeder van Max verstappen, Sophia Kumpen, is echter minder bekend. 

Sophie Kumpen, de moeder van Max

De moeder van Max verstappen is minder bekend onder de Nederlandse bevolking. Ze was echter ook een voormalig autocoureur die met meerdere wedstrijden heeft meegedaan. Racen zit dus echt helemaal in de familie bij Verstappen. Sophie Kumpen is geboren in België in het jaar 1975 en heeft het opgenomen bij het karten tegen voormalige coureurs zoals Jenson Button, Nick Heidfeld en Giancarlo Fisichella. Met meerdere wedstrijden gereden en een belangrijke zege onder haar riem is ze net zo belangrijk geweest voor de racewereld. In een familie gevuld met racers heeft Max Verstappen het van af jongs af aan aangeleerd. 

Op 23-jarige leeftijd heeft Sophie Kumpen het leven geschonken aan Max Verstappen. Vanaf jongs af aan wilde Max Verstappen al beginnen met racen en zijn familie ondersteunde hem volledig. Zoals Kumpen zelf begon Max verstappen met karten op een circuit en is zo langzaam opgegroeid naar een Formule 1 rijder. Max verstappen zijn moeder heeft het huwelijk losgelaten in 2008. Ze is daarna weer kort begonnen met racen bij de Formido Swift Cup en tijdens de finaleraces heeft ze in 2013 haar Suzuki Swift gecrasht en brak ze een rugwervel. Hierna is Max Verstappen moeder nooit meer teruggekeerd in de wereld van het racen. 

Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen

Ondanks dat de moeder van Max Verstappen het huwelijk heeft losgelaten heeft ze nog steeds een hechte band met haar zoon. Ze praten nog vaak en er komen nog vaak foto’s van ze samen op de app Instagram. Omdat Max grotendeels opgroeide bij zijn vader heeft Sophie Kumpen er uiteindelijk voor gekozen om Max los te laten. Deze loslating was erg moeilijk en uiteindelijk heeft ze ervoor gekozen om haar eigen carrière voorop te zetten. Na de loopbaan in de sport heeft Max Verstappen moeder ervoor gekozen om te werken als maatschappelijk ondersteuner bij OCMW in Maaseik.

Het race verleden van Sophie Kumpen

In haar familie was het racen erg geliefd en op elf jarige leeftijd begon de moeder van max verstappen met racen. Ze heeft gereden op verschillende niveaus in de Formule K, Formule A en Formule Super A. In 1991 begon ze aan de World Championship Formule A en uiteindelijk is ze geëindigd op de negende plaats. Vanaf hier begon haar carrière als professioneel racer. De jaren daarna heeft ze meegedaan aan verschillende wereldkampioenschappen met racen.

In 1992 heeft Sophie Kumpen meegereden tijdens de World Championship Formula K waar ze op de 26e plek is geëindigd. Tijdens het wereldkampioenschap Formule Super A in 1993 is ze op de 29e positie geëindigd. Ook heeft ze gereden in het wereldkampioenschap van 1994, de Super A en is ze op de 17e plek geëindigd. De beste prestatie van Sophie Kumpen is toen ze de Andrea Margutti Trophy won tijdens Formula A in 1995. Het succes dat ze heeft bereikt bij deze racen maakt haar een bekende rijder in België.

Wanneer Sophie Kumpen in 1996 stopte met de sport ging ze focussen op het opvoeden van de kinderen en bijstaan van de carrière van haar echtgenoot. In 2013 koos Max Verstappen moeder ervoor om terug te keren naar de wereld van racen. Ze deed mee als Coureur in de Formido Swift cup en tijdens de finaleraces in 2013 is ze gecrasht op het circuit van Zandvoort waarna ze haar ruggenwervel brak. De race carrière van Kumpen was hierna voorbij.

De toekomst van Max Verstappen Moeder

Heeft Sophie Kumpen een vriend? Na het scheiden met haar ex-echtgenoot Jos Verstappen koos ze ervoor om daarna met Max Verstappen het contact te verminderen. Ze cijferde zich volledig weg voor mannen in haar leven en daarom heeft Sophie Kumpen geen vriend. Ze heeft er voor gekozen om volledig los te koppelen van mannen in haar leven en heeft zoals hierboven genoemd een nieuwe baan als maatschappelijk ondersteuner. 

De racecarriere van Max Verstappen is nog vol op gang en na de winst van het kampioenschap in 2022 en veel Nederlanders zijn benieuwd hoe het nieuwe seizoen van Formule 1 gaat lopen. In de afgelopen jaren is de moeder van Max Verstappen weinig op het nieuws gekomen. Hoewel Sophie Kumpen erg belangrijk was voor het verleden van Max heeft ze nu weinig met hem te maken. Toch kan je het koppel af en toe zien op de foto’s op Instagram. 

Het nieuwe seizoen van 2022 heeft veel nieuwe veranderingen gebracht aan de auto’s waardoor de races spannender gaan worden als nooit tevoren. Na de zege van het Wereldkampioenschap in 2021 heeft Nederland en de formule 1 wereld hoge verwachtingen van Max Verstappen. Natuurlijk zou het een prachtig beeld zijn als het hem weer zou lukken in 2022. Maar hoe dan ook, welke wedstrijd hij ook rijd, zijn vader Jos Verstappen en zijn moeder Sophie Kumpen zullen hem blijven supporten.