Je bekijkt nu Wat kan je vinden op teletekst 818?
Close up shot of losses of stock values of corporates in stock market displayed in teletext from bottom view

Wat kan je vinden op teletekst 818?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Teletekstpagina 818 is de meest bekeken pagina die er op teletekst is. Het is namelijk de pagina waar alle voetbaluitslagen op komen en waar het programma op staat van de voetbalwedstrijden. Hier heb je dan ook de meest recente uitslagen die er in de Nederlandse eredivisie zijn. 

Teletekstpagina 818

Wanneer je de laatste eredivisie uitslagen wilt weten dan kan je die vinden op de teletekstpagina 818. Hier heb je een duidelijk en overzichtelijk programma wat weergegeven wordt. De NOS werkt de tussenstanden live bij. Wanneer er meer details wenselijk zijn van een bepaalde wedstrijd kan er op het teletekst nummer achter de wedstrijd geklikt worden. Zo ben je altijd op de hoogte van je favoriete eredivisie club. Bij de voetbalfans is deze teletekstpagina een echt begrip.

Altijd LIVE eredivisie uitslagen op NOS-teletekstpagina 818

Toen we nog geen internet hadden keken alle Nederlanders de tussenstanden en uitslagen van de eredivisie op de teletekstpagina 818. Tegenwoordig is er internet en zijn er vele mogelijkheden om de tussenstanden bij te kunnen houden. Er zijn nog steeds mensen die teletekst gebruiken om tussenstanden en eindstanden te bekijken. Wist je wel dat er ook veel mensen verslaafd zijn aan teletekstpagina 818? 

Veel mensen zitten op de zondagmiddag lekker lui op de bank maar moeten tussendoor toch nog even op teletekstpagina 818 kijken naar de tussenstanden omdat er meerdere wedstrijden tegelijk gespeeld werden. Daarna wordt er in de avond gekeken naar de sportprogramma’s om samenvattingen van de voetbalwedstrijden te bekijken. De meesten hebben dan hun bord op schoot. Dit beeld komt vast bekend voor?

Voor elke wedstrijd maakt NOS een teletekstpagina aan waar extra details bijgehouden kunnen worden. Zo kan je vinden welke scheidsrechter er fluit, wat de opstelling van het team is, wie de goals gescoord hebben en wie de gele en rode kaarten hebben gekregen. 

Na afloop van de wedstrijd komt er ook nog een korte samenvatting van de wedstrijd op te staan. Per wedstrijd is er dan ongeveer twee tot drie pagina’s waarop het verloop van de wedstrijd te lezen is. Dit wordt objectief en helder geschreven. NOS is dan ook altijd heel actief met het bijwerken van scores en andere feiten die bij de eredivisiewedstrijden horen. Dit is een groot succes! Dat is dan ook de reden dat teletekstpagina 818 het meest toonaangevende platform is waar iedere voetballiefhebber op rondhangt. 

Teletekstpagina 818 en zijn geschiedenis

In de jaren 70 is de teletekstpagina ontstaan. Snel daarna was er veel behoefte aan voetbaluitslagen op teletekst. In het begin zijn ze bij NOS begonnen met eindstanden door te geven. Maar daarna ging het al snel over naar LIVE bij houden wat de tussenstanden en uitslagen waren. Dit kwam omdat daar ook heel erg veel behoefte aan was. Daarna is er ook maar weinig veranderd aan de pagina. Teletekst is eigenlijk nog steeds hetzelfde als in 1990. En juist dat is wat de kracht achter teletekst is. 

In Nederland vind je geen enkele voetbalkantine waar ze geen teletekstpagina 818 hebben op staan. Wanneer je iemand die je tegenkomt op straat vraagt waar de persoon de voetbaluitslagen weghaalt krijg je hoogstwaarschijnlijk het antwoord: Op teletekst 818. 

Hoe gaat het in zijn werking om de juiste uitslagen op teletekst 818 te krijgen?

Lange tijd hebben veel mensen gedacht dat er in ieder stadium wel iemand zat maar het is totaal anders. Een kwartier voor een wedstrijd begint werd er een vergadering telefonisch geopend. Dan was er een lijn met de radiokamer die op dat moment bij de wedstrijd was maar ook in verbinding staat met de teletekst redactie. En zo werden alle informatie omtrent de wedstrijden meteen op teletekst verwerkt zodat de teletekst kijkers meteen op de hoogte waren. 

Teletekstpagina 818 en de NOS

De redactie van de NOS-teletekstpagina is heel erg druk met het bijwerken van tussenstanden, eindstanden en andere informatie omtrent de eredivisiewedstrijden. Wanneer een wedstrijd afgelopen is wordt dit meteen bijgewerkt op teletekstpagina 819. Daar kan ook de huidige stand van de eredivisie gezien worden. Op teletekstpagina 832 worden de topscorers van de eredivisie bijgehouden. Ben je dus een voetballiefhebber dan kan je het platform van teletekst 818 daar goed voor gebruiken. Vanaf woensdag wordt het speelschema van het weekend erop gezet. Na het weekend blijven de uitslagen van de eredivisie tot en met dinsdag op de teletekstpagina staan. 

Competitieschema en Teletekstpagina 818

Om het programma van de eredivisie tot stand te brengen is voor de KNVB een heel traject. Ze moeten namelijk met heel erg veel dingen rekening houden. Er moet rekening gehouden worden met bekerwedstrijden, Internationale voetbal en de Europese wedstrijden. Daarnaast moeten ze ook nog rekening houden met overheden in verband met risicowedstrijden. Er moet wel voldoende politiemacht op de been zijn. Daarbij wordt ook er rekening gehouden met de wensen van de televisiekijker. De kijkcijfers moeten wel hoog zijn zodat er voldoende inkomsten voor de voetbal zijn. 

Wanneer je dus naar de teletekst 818 kijken weet je dus dat dit alles niet zomaar even voor elkaar gebokst wordt. 

Teletekstpagina 819 

Op deze pagina worden de huidige standen van de eredivisie bijgehouden. Deze pagina is dan ook heel erg geliefd bij de voetbalfans omdat de opmaak van de pagina goed overzichtelijk is. De teletekstpagina 819 is dus eigenlijk een mooie aanvulling van de teletekstpagina 818. 

Hoe kan je de pagina van teletekst 819 lezen?

De pagina van teletekst 819 lees je van links naar rechts. In de rijen vind je dan de volgende informatie:

  • De positie van de club
  • De clubnaam
  • De gespeelde wedstrijden
  • De gewonnen wedstrijden
  • De wedstrijden die met een gelijkspel zijn geëindigd. 
  • De verloren wedstrijden 
  • Het aantal competitiepunten
  • Doelpunten die de club voor en tegen gehad heeft

De update van teletekstpagina 819

Teletekstpagina 819 wordt geüpdatet wanneer er een eredivisie wedstrijd is gespeeld. Zo blijft de pagina up-to-date en blijven de voetbalfans op de hoogte over hun favoriete voetbalploeg. Zo kan er gezien worden hoever de favoriete voetbalploeg van de concurrenten verwijderd zijn wat betreft de punten. Dit is gemakkelijk en overzichtelijk te zien.