Je bekijkt nu Alcohol wordt niet alleen gebruikt voor lekkere drankjes

Alcohol wordt niet alleen gebruikt voor lekkere drankjes

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Ethanol, ook wel bekend als ethylalcohol, kennen we in de volksmond vooral onder de verkorte benaming ‘alcohol’. Als we aan alcohol denken dan denken we vooral aan drankjes waar dit in wordt verwerkt. Bier, wijn, whisky, port en natuurlijk heerlijke cocktails. Dat alcohol niet goed is voor onze lever weerhoudt velen van ons er niet van om er toch van te genieten. Maar alcohol wordt niet alleen gebruikt voor lekkere drankjes voor volwassenen.

Alcohol als reinigingsmiddel

Bedrijven die ethanol kopen doen dit niet alleen als ze producent van dranken zijn. Deze stof wordt namelijk ook gebruikt als reinigingsmiddel, onder andere in de gezondheidszorg. Ethanol doodt schimmels, virussen en bacteriën. Het wordt gebruikt op de huid om deze te reinigen. De huid moet hiervoor wel intact zijn, omdat alcohol irriteert op beschadigde huid. Ethanol wordt daarnaast gebruikt voor bijvoorbeeld reinigende hand gel. Misschien herinner je je de geur nog wel uit de coronatijd, toen bij de ingang van zo ongeveer elk gebouw een hand gel apparaat stond. Ook weet je wellicht ook nog dat dat spul flink kon prikken als je een klein wondje aan je handen had. Ook in nagellak remover zit alcohol.

Wie verpakt ethanol?

Het verpakken van ethanol is een klus die niet iedereen zomaar kan oppakken. Alcohol is een vluchtige vloeistof en bovendien zeer brandbaar. Bij JBC Solutions weten ze daar wel raad mee. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het afvullen van vloeistoffen. Dat doen ze niet alleen in grote vaten en tanks, maar ook in kleine flesjes die bedoeld zijn voor thuisgebruik of voor gebruik door bedrijven waar alcohol slechts sporadisch wordt toegepast. Uiteraard is het bij het afvullen heel belangrijk dat er hygiënisch en secuur wordt gewerkt. Veel processen zijn vandaag de dag uiteraard geautomatiseerd. Het enige dat nog door mensen wordt gedaan is het instellen van de machines die het uiteindelijke werk doen. Aan het daadwerkelijke afvullen komt geen mensenhand meer te pas. Toch dragen de mensen in de buurt van de machines beschermende kleding om elke mogelijke calamiteit te voorkomen.

Mag ik ethanol gewoon online bestellen?

Voor het bestellen van ethanol moet je meerderjarig zijn. Een verkoper moet dus controleren of hij zaken doet met iemand van 18 jaar of ouder. Dit kan door controle van een ID bewijs. Ook kan bij de aflevering worden gecontroleerd of de besteller meerderjarig is. Helemaal waterdicht is de procedure natuurlijk niet. Net zoals iemand in de kroeg een biertje kan bestellen voor een vriend die nog geen 18 is. Maar in principe mag iemand dus gewoon alcohol online kopen. Het kan behalve voor dranken ook worden gebruikt om parfum of eau de toilette te maken. Ook in bepaalde homeopathische middelen zit alcohol, zoals bijvoorbeeld in de bekende Bach bloesem druppels die bij drogisterijen te koop zijn. Maar ook in reinigingsmiddelen voor zowel de huid als voor het steriliseren van materialen is ethanol verwerkt.