200ste voucher De Startversneller uitgereikt in Gelderland
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: Jack Tillmanns/Foto Focus Geplaatst op: 28-02-2020

200ste voucher De Startversneller uitgereikt in Gelderland

Michiel Scheffer, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Gelderland, reikte de voucher uit aan de startende ondernemer uit Doetinchem.

De vouchers zijn bedoeld om beginnende ondernemers extra goed uit de startblokken te laten komen. ‘De provincie Gelderland maakt werk van innovatie. Startende ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar slagen er niet altijd in die succesvol op de markt te brengen’, zegt Scheffer. ‘Met De Startversneller helpen we starters van hun idee een succes te maken.’

Met FitYourBike zorgt Sander Visschers voor de juiste afstelling van een fiets, waardoor blessures worden voorkomen en het fietsplezier en de fietsprestaties toenemen. Visschers richt zich op wielrenners, mountainbikers  en recreatieve fietsers (gewone fiets en e-bike). Michiel Scheffer, zelf fanatiek fietser, heeft zich al bij FitYourBike aangemeld.

 Ondernemerschap

 Pakweg één op de vijf startende ondernemers is na vijf jaar nog actief. Daar zijn uiteenlopende redenen voor, maar gebrek aan ondernemerschap is een belangrijke oorzaak. Via economisch ondersteuningsprogramma De Startversneller krijgen beginnende ondernemers in de provincie Gelderland de kans een goede start door gebruik te maken van een coachingstraject op punten waar ze een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat kan gaan om het aanscherpen van het businessplan, verkooptechnieken, marketingadvies of een andere ondernemersvaardigheid.

Initiatief

De Startversneller is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en wordt uitgevoerd door ontwikkelingsmaatschappij Oost NL. Het coachings- en trainingsprogramma is in april 2018 in Gelderland van start gegaan. Er zijn inmiddels 440 intakegesprekken geweest en er zijn ruim 200 vouchers uitgereikt. In eerst instantie gaat het om een voucher à 1.000 euro voor een coachingstraject bij een van 65 businesscoaches aangesloten bij De Startversneller, zie: www.destartversneller.nl. Of, onder voorwaarden, bij een zelf uitgekozen coach. Daarnaast is er een tweede voucher à 1.000 euro beschikbaar voor het volgen van een vakgerichte opleiding.

De Startversneller helpt beginnende ondernemers verder met tips om hun netwerk te versterken en tips voor interessante bijeenkomsten. Daarvoor werkt Oost NL nauw samen met regionale startersloketten en lokale co-workerslocaties.

 

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

Jack Tillmanns/Foto Focus

Agenda Activiteiten

08 okt

00:07
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:07
Locatie: Rozet

OKA in Rozet