3D-printer bouwt vergaderlocatie in Teuge
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Mediavisie Geplaatst op: 31-01-2019

3D-printer bouwt vergaderlocatie in Teuge

De Vergaderfabriek in Teuge wordt het eerste commercieel 3D-betongeprinte gebouw van Europa. De bouw ervan is woensdag 30 januari gestart. Leerlingen van basisschool De Zaaier in Teuge plaatsten bij wijze van starthandeling een tijdscapsule in de holte van de eerste 3D-betongeprinte muur.

Die tijdcapsule bevat brieven gericht aan de toekomst en treedt in werking als het gebouw in de toekomst wordt gerecycled. Met De Vergaderfabriek maken Arvid en Marjo Prigge, de initiatiefnemers van De Vergaderfabriek, hun droom waar. Tien jaar geleden startten zij De Slaapfabriek in Teuge. De locatie werd steeds meer gebruikt voor vergaderingen en trainingen, zodat het idee ontstond om voor de zakelijke markt een beleefomgeving te bouwen.

Vergaderconcept

Bij het nieuwe vergaderconcept dat zij introduceren, spelen beeld, geur en geluid een cruciale rol. De Vergaderfabriek aan de Zanden in Teuge is de eerste locatie in Europa waar mensen dit concept kunnen ervaren en uitproberen. Door te kiezen voor 3D-betonprinten kan volledig vrij gebouwd worden in een ronde en gebogen vorm die aansluit op de wensen van de gebruikers. Het ontwerp is van Pim van Wylick van The Form Foundation. Bij de realisatie van het gebouw zijn daarnaast betrokken: adviesbureau Revelating, CyBe, Witteveen+Bos, Elma Media en Lexence Advocaten.

Schoon en revolutionair

De Vergaderfabriek wordt op locatie in minder dan 10 dagen geprint. Het gebouw moet hét voorbeeld worden van schone en revolutionaire, toekomstige bouwtechnologie waarmee een aanzet wordt gegeven voor grote veranderingen in de bouw en de samenleving. Berry Hendriks van CyBe: ‘‘De nieuwe techniek zal veel teweegbrengen en bijdragen aan het vertrouwen in het 3D-printen van gebouwen, zowel binnen als buiten Nederland.’’ De Vergaderfabriek wordt in maart geopend.

Fotobijschrift: De eerste muur van De Vergaderfabriek wordt gebouwd. Foto: Mediavisie.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Mediavisie

Agenda Activiteiten

08 okt

00:25
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:25
Locatie: Rozet

OKA in Rozet