Anneloes Vos, matchmaker voor werkzoekers en aanbieders
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Marja Poldermans Geplaatst op: 09-09-2019

Anneloes Vos, matchmaker voor werkzoekers en aanbieders

Anneloes Vos is sinds mei dit jaar aan het werk als programmamanager duurzame inzetbaarheid bij De Nieuwe Arbeid Gelderland. Wat houdt dat in?

“Ik breng werkgevers bij elkaar als het gaat om vraagstukken op het gebied van HR. Bijvoorbeeld: je zit te springen om nieuwe werknemers maar je kunt ze niet vinden. In ons groeiende netwerk (nu al 60 werkgevers, red.) zoek ik dan of er werkgevers zijn die die mensen misschien boventallig hebben of die iets anders willen doen. Zodat ik een snelle match kan maken. Of ik help werkgevers om hun mensen vitaler en dus beter inzetbaar te maken.”

Pitchen

DNA organiseert regelmatig bijeenkomsten voor de aangesloten werkgevers waarbij werknemers die een andere uitdaging zoeken, voor de groep kunnen pitchen. Ook voor de werknemers van de bedrijven zijn er speciale bijeenkomsten en brainstormsessies ze te informeren over de arbeidsmarkt en hun kansen. Die bijeenkomsten geven vertrouwen in een periode van onzekerheid die verandering van werk met zich meebrengt. Ze weten dat het netwerk er is om ze te helpen.

Kwartje valt

Anneloes: “Vaak kun je met je opgebouwde competenties en ervaring prima terecht bij een ander soort bedrijf dan waar je nu werkt, en als je je dan presenteert voor de groep valt opeens het kwartje bij die andere werkgever. Dat mes snijdt dus aan twee kanten.” Tot nu toe zijn er al 247 matches gemaakt.

Trainingen

Anneloes heeft een gedegen carrière achter de rug in het personeelswerk. Na haar studie HBO Personeelsmanagement werkte ze eerst een aantal jaren bij de provincie Gelderland, waar ze veel trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie gaf en medewerkers individueel begeleidde. Die basis leidde haar naar een eigen bedrijf als trainer, coach en verbinder van mensen, tot ze begin dit jaar benaderd werd door DNA.

Pilot

“Ik ben nu matchmaker en verbinder van vraag en aanbod. Ik spreek werkgevers, HR-mensen en werknemers en kan door alle informatie die ik krijg snel een goede match maken. We hebben een subsidieaanvraag lopen, als die wordt toegekend gaan we met acht bedrijven uit de regio samenwerken om bedrijven wendbaar te maken voor de HR uitdagingen van de toekomst. Zo versterken we de regionale arbeidsmarkt.”

App

“We werken voor de huidige 60 deelnemers al met een slimme app om snel met elkaar te communiceren. Vraag en aanbod staat daar op, de agenda van de bijeenkomsten, de workshops, een chatfunctie en natuurlijk een overzicht van alle deelnemers.” De eerstvolgende bijeenkomst is op 26 september. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden om vrijblijvend te komen kennismaken.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Marja Poldermans

Agenda Activiteiten

08 okt

01:08
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

01:08
Locatie: Rozet

OKA in Rozet