Broodfonds in oprichting voor Arnhem
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: pixabay Geplaatst op: 29-10-2019

Broodfonds in oprichting voor Arnhem

Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij.

Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99%) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico.

Je kiest het schenkingsniveau dat bij je inkomen past. Wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. Kies je voor een lager niveau, dan schenk je minder.

Over je Broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent en de bijeenkomsten bezoekt. Als jij arbeidsongeschikt wordt zijn er geen controlerende artsen, in plaats daarvan zie je elkaar en weet iedereen naar wie hun geld gaat.

Het Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Vaak wordt dit type voorziening ook wel aangeduid als ‘schenkkring’. De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en die zich houden aan de voorwaarden zijn een Broodfonds™ en mogen die naam gebruiken.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn voor iedereen gelijk:

  • bij toetreden ben je arbeidsgeschikt,
  • je onderneemt al een jaar (in overleg met je broodfonds bestuur kan hiervan afgeweken worden),
  • je haalt minimaal gemiddeld €750,- per maand netto winst uit je onderneming. 

Het Broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV. Uit allerlei beroepen kun je meedoen aan een Broodfonds.

In een bestaand Broodfonds kom je alleen op voordracht. Je kunt aanhaken bij een Broodfonds in oprichting of via een van onze informatieavonden. Natuurlijk kun ook zelf een Broodfonds oprichten. Kijk bij [meedoen].

Aanmelden bij Mathilde Lentjes 

Informatie afkomstig van www.broodfonds.nl

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

pixabay

Agenda Activiteiten

08 okt

14:14
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

14:14
Locatie: Rozet

OKA in Rozet