Duurzame Huizenroute Achterhoek een succes
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Jacob Schreuder Geplaatst op: 22-11-2018

Duurzame Huizenroute Achterhoek een succes

Tijdens de zesde editie van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute openden 32 duurzame woningen hun deuren voor het publiek. Opvallend was de gerichte interesse van de bezoekers.

Duurzaam wonen is een onderwerp waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Dat is duidelijk terug te zien in de vragen van de bezoekers aan de Achterhoekse Duurzame Huizenroute.

Vorig jaar deden negentien huiseigenaren mee. Ze mochten samen zo’n vierhonderd bezoekers verwelkomen. Dit jaar werd een nieuw record gevestigd met 32 deelnemende duurzame panden en ruim zevenhonderd bezoekers.

Ook waren er dit jaar meer diverse panden te bekijken. Van tussenwoningen tot grote, vrijstaande nul-op-de-meter-woningen.

Het viel de woningeigenaren op dat bezoekers echt met heel gerichte vragen kwamen dit jaar. In voorgaande jaren was dit nog vooral algemene informatie. De meeste bezoekers gingen dit jaar ook meerdere adressen langs. Veel bezoekers vertelden dat de excursie een goede manier was om inspiratie op te doen.

Op zaterdag 2 november 2019 zal het Energieloket van AGEM (de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij) opnieuw de Duurzame Huizenroute organiseren.

AGEM werkt met het Energieloket aan de verduurzaming van woningen in de Achterhoek. Een energie-neutrale Achterhoek begint met besparen en het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Als leverancier van regionale energie zorgt AGEM er tevens voor dat de lokaal opgewekte energie bij de Achterhoekers terecht komt.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Jacob Schreuder

Agenda Activiteiten

08 okt

00:24
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:24
Locatie: Rozet

OKA in Rozet