Gastblog Bernard de Graaf: op volle kracht vooruit!
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 24-09-2019

Gastblog Bernard de Graaf: op volle kracht vooruit!

Op volle energie!

Mijn eerste 100 dagen als voorzitter VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen zitten erop. Toch een leuke mijlpaal om even bij stil te staan. En het mooie is, deze mijlpaal beleef ik samen met regiomanager Tjerry Verhoeven, die vrijwel tegelijkertijd met mij aan de slag is gegaan voor de regio. Samen met de andere 4 bestuursleden willen we de agenda voor onze regio nog scherper formuleren om zo onze achterban de meerwaarde van onze vereniging concreet aan te kunnen tonen. Input van onze leden is hierin onmisbaar. Laat ons weten wat er speelt in je bedrijf, wat de knelpunten en verwachtingen zijn. We gaan graag in gesprek!

Krachten bundelen
Ook de krachtige samenwerkingen die er zijn in de regio Arnhem en Nijmegen helpen ons om samen sterk te staan en problemen aan te pakken. In de lobby voor een economisch sterke regio trekken we samen op met lokale ondernemersverenigingen, MKB-Nederland Midden, brancheverenigingen en, waar mogelijk, ook met gemeenten, provincie en onderwijs. Want in veel gevallen hebben we gezamenlijke belangen en is het zaak de krachten te bundelen. Wij zijn ervan overtuigd dat je samen verder komt.

Subsidie voor energiescan
Een mooi voorbeeld van samenwerking is de ‘Arnhemse energiebesparingsaanpak bij bedrijven’. Besparen op energie is goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Samen met OKA, Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen, Greenbusiness club Arnhem, KHN, Platform Binnenstad Arnhem en gemeente Arnhem ondersteunen we bedrijven door onder andere het subsidiëren van een energiescan. Het Gelderse Energieakkoord financiert mee om beweging versneld op gang te brengen. Met deze aanpak kun je als ondernemer niet alleen flink besparen op je energiekosten, het helpt ook bij het voldoen aan de wettelijke Informatieplicht energiebesparing, die vanaf 1 juli van kracht is. Binnenkort is alle informatie te vinden op www.arnhemaan.nl. Daarnaast organiseren we op 24 oktober gezamenlijk een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden, waar alle mkb-ondernemers uit Arnhem welkom zijn. Kom ook!

Bernard de Graaf
Voorzitter bestuur regio Arnhem & Nijmegen VNO-NCW Midden

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

08 okt

14:56
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

14:56
Locatie: Rozet

OKA in Rozet