Industriepark Kleefse Waard wint Circular Economy Award 2019
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: Francien van Zetten Geplaatst op: 31-10-2019

Industriepark Kleefse Waard wint Circular Economy Award 2019

De Circular Economy Award is op 31 oktober uitgereikt tijdens het BT Event in Arnhem. 

‘Industriepark Kleefse Waard is een langjarig project waarbij met lef en leiderschap continu nieuwe ideeën voor oude gebouwen worden bedacht en uitgevoerd. Dat leidt tot concrete resultaten’, meldde juryvoorzitter Cees Jan Penn. ‘Er zit letterlijk en figuurlijk heel veel energie in dit bedrijventerrein.’

Kevin Rijke, directeur van Industriepark Kleefse Waard (IPKW), verklaarde ‘superblij’ te zijn met de award en riep alle aanwezige medewerkers van het industriepark op het podium. Dat waren er heel wat, want het BT Event werd op IPKW gehouden. ‘Dit zijn de kanjers van het park, van de technische dienst, de commercie, de financiële administratie tot de communicatie. We doen dit met zijn allen samen met de bedrijven op het park’, aldus Kevin Rijke. Hij noemde eveneens de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en the Economic Board Arnhem Nijmegen als belangrijke partners.

Het BT Event in Arnhem trok zo’n 180 bezoekers en is het jaarlijkse netwerkevenement voor publieke en private partners die zich bezighouden met de ontwikkeling en revitalisatie van bedrijventerrein in Nederland tot circulaire werklocaties. Het BT Event is een initiatief van de Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN).

De Regio Arnhem Nijmegen werd vorig jaar tijdens het BT Event uitgeroepen tot meest circulaire regio van het land.

Top of the bill

Industriepark Kleefse Waard was ook in 2018 genomineerd voor de Circular Economy Award, maar moest de eer toen laten aan het Werkspoorkwartier in Utrecht. Dit keer waren ook Businesspark Waarderpolder in Haarlem en Brainpark Industries Campus Eindhoven genomineerd. Juryvoorzitter Cees Jan Penn noemde de drie genomineerden ‘de top of the bill voor wat betreft circulaire bedrijventerreinen in Nederland.’

Spreker Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, moedigde de aanwezigen aan toch vooral aan de slag te gaan met het internationale Klimaatakkoord. ‘Maak je bedrijfspand ParisProof. Dat komt de waarde van je pand en het vestigingsklimaat op een bedrijventerrein ten goede.’ Ze kondigde aan volgend jaar een prijs uit te reiken aan het ‘meest ParisProof bedrijventerrein’.

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

Francien van Zetten

Agenda Activiteiten

08 okt

13:41
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

13:41
Locatie: Rozet

OKA in Rozet