Cryptomiljonair Yildiran bij Scholten Volvo
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 01-04-2020

Cryptomiljonair Yildiran bij Scholten Volvo

“Kan ik 1 euro wekelijks verdubbelen en zo binnen 20 weken 1 miljoen euro inzamelen voor Stichting Bootvluchteling?” Met die uitdaging startte Margriet van der Woerd op 28 augustus met The Good Million. Ze is inmiddels halverwege. Op donderdag 30 november spreekt Livaneli Yildiran voor haar bij Volvo Scholten over hoe hij met crypotocurrencies 1 miljoen verdiende.

Stichting Bootvluchteling organiseert o.a. Engelse les en kinderactiviteiten in Griekse opvangkampen. 

“Elke week moet ik het bedrag zien te verdubbelen. Zo lang dat lukt, ga ik door. Lukt het niet, dan stopt het daar. Het is niet voor niets een uitdaging”, aldus Margriet. In de eerste weken ging het om symbolische bedragen: 1 euro, 2 euro, 4 euro. Met bijzondere acties trok ze de aandacht. Zo kreeg ze weerman Reinier van den Berg zo ver om de eerste euro te doneren vanaf zijn vakantieadres. In een door hem gemaakte video stuurde hij zijn euro in een papieren bootje de zee op. Inmiddels is ze halverwege de rit en worden de te halen doelen serieuzer. Via www.thegoodmillion.nl en social media is de voortgang van Margriets project te volgen.

 

Halverwege

Het is tot nu toe 11 keer gelukt om het bedrag in de pot te verdubbelen. Nu de bedragen oplopen, hoopt Margriet dat meer mensen aanhaken bij The Good Million. “Er zijn twee manieren waarop het miljoen haalbaar is: als heel veel mensen een beetje willen geven en als bedrijven willen helpen met sponsoring. Ik zoek mensen die samen met mij het onmogelijke mogelijk willen maken.”

Ups en downs

Via social media deelt Margriet haar belevenissen en laat zij ook zien waar ze tegenaan loopt: “Ik vind het belangrijk om zowel de ups als de downs te laten zien. Dat maakt het juist interessant merk ik, er is al genoeg schone schijn op social media.”

Aangrijpend

Als moeder van 3 jonge kinderen grijpt de situatie van vluchtelingen in de Griekse opvangkampen haar aan. “Het is steeds minder in het nieuws, maar de problemen zijn er niet minder op geworden. Mensen zitten al maanden of zelfs jaren in overvolle opvangkampen, in afwachting van wat er met ze gaat gebeuren. Een uitzichtloze situatie, waarin de wanhoop zijn tol eist. Stichting Bootvluchteling biedt met steun van vele vrijwilligers medische hulp, maar ook psychosociale hulp. Zodat kinderen weer naar school kunnen bijvoorbeeld en deze mensen merken dat de wereld ze niet vergeten is.”

Hoe kunnen mensen helpen?

Volg The Good Million via Facebook of kijk op de website www.thegoodmillion.nl voor meer informatie.

Over Margriet

Margriet van der Woerd is 34 jaar oud, getrouwd, moeder van 3 kinderen en woont in Arnhem. Ze heeft een sabbatical genomen van haar werk als freelance tekstschrijver om dit project te realiseren. Inmiddels hebben meer dan 500 personen en bedrijven bijgedragen aan dit doel en volgen bijna 2.000 mensen het project op social media.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

00:43
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:43
Locatie: Rozet

OKA in Rozet