Lonneke Opsteegh visualiseert Big Data
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Jack Tillmanns Geplaatst op: 20-02-2019

Lonneke Opsteegh visualiseert Big Data

Veel managementteams worstelen met vaak onoverzichtelijke hoeveelheden (big) data om het bedrijf of de organisatie aan te sturen. Zou het niet veel prettiger zijn als zo’n cijferbrij werd gevisualiseerd in begrijpelijke en hanteerbare grafieken en figuren zodat je veel sneller weet waar je je focus op moet leggen?

De Nijmeegse Lonneke Opsteegh heeft deze handschoen opgepakt en biedt met haar in 2017 opgerichte bedrijf StatStories (‘vertellende statistieken’) maatoplossingen voor bedrijven en organisaties. Met behulp van statistische analyses, dashboards en rapportagemodellen maakt ze data beter en sneller inzichtelijk voor een veelheid van organisaties, zoals notariskantoren, industriële bedrijven, recruitmentorganisaties, medische organisaties – de lijst klanten breidt zich in rap tempo uit.

Verschil

Met haar wetenschappelijke achtergrond als onderzoeker, aangevuld met verschillende functies in het bedrijfsleven, weet ze waar ze over praat. Ze gaat met haar maatwerk dan ook vele stappen verder dan de ‘gewone’ oplossingen die spreadsheetprogramma’s standaard hebben. “En dat maakt juist het verschil”, zegt ze. “Met de dashboards die wij bouwen kun je precies díe gegevens prioriteit geven die je wilt, waardoor je sneller inzicht krijgt welke beslissingen je moet nemen.”

Startversneller

Om het ondernemerschap meteen goed aan te pakken deed Lonneke een beroep op de Startversneller waarmee ze een gepokte en gemazelde bedrijfscoach tot haar beschikking kreeg. De gesprekken met haar coach, die ze in overleg met de Startversnellerorganisatie uitkoos, leidden overigens niet alleen tot een aanscherping van haar businessplan. “Hij introduceert me nu ook geregeld bij contacten uit zijn netwerk, waardoor er steeds nieuwe mogelijkheden worden geschapen”, vertelt Lonneke.

Intervisie

Doordat ze als werkplek StartUp Nijmegen heeft gekozen heeft ze nu ook een zeer betrokken groep van collega-ondernemers om zich heen waar ze onder meer regelmatig intervisiesessies mee heeft, wat de focus op succesvol ondernemen verder vorm geeft. “Onderdeel uitmaken van zo’n hub heeft ontzettend veel voordelen. En de Startversneller heeft voor mij inderdaad de start versneld. Ik ben momenteel een groep professionals aan het formeren waar ik mee kan samenwerken voor grotere opdrachten, om de groei die ik verwacht aan te kunnen.”

Dit interview stond ook in het door de provincie Gelderland op 12 februari 2019 uitgebrachte magazine Topklimaat ondernemen


Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

00:34
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:34
Locatie: Rozet

OKA in Rozet