MBO Award bij Meet & Match
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 27-02-2020

MBO Award bij Meet & Match

Voor de zevende keer wordt de MBO Award (voor de betrokken Achterhoekse ondernemer) op dinsdag 2 oktober uitgereikt tijdens de jaarlijkse Meet & Matchmarkt in het stadion van De Graafschap in Doetinchem.

Een onafhankelijke jury bepaalt wie van de genomineerden de winnaar wordt en daarmee opvolger van het bedrijf De Groenmakers, dat vorig jaar won (zie foto). Dit bedrijf verricht de meest uiteenlopende groenwerkzaamheden op sportvelden, in plantsoenen, parken, bossen en bedrijfsterreinen.

Met ongeveer 25 medewerkers in flexteams biedt De Groenmakers maatwerk in groenonderhoud. Het bedrijf won de MBO Award omdat het werkt met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De Groenmakers maakt gebruik van de mogelijkheden die deze mensen wél hebben.

Voor de zevende MBO Award zijn maar liefst 28 bedrijven genomineerd, waaronder een aantal dat al eerder kandidaat was.

Meet & Match

De Meet & Matchmarkt is een samenwerking tussen de Doetinchemse Uitdaging en de Vrijwilligerscentrale in Doetinchem. Het evenement in het De Graafschap-stadion heeft beursvloerachtige setting. De vrager (stichtingen enz.) en de aanbieder (ondernemers) worden bij elkaar gebracht, zodat een match ontstaat.

En dat alles zonder dat er een factuur aan te pas komt. De notaris maakt de match tussen aanvrager en aanbieder officieel. Afgelopen jaar zijn met 65 ‘Uitdagingen’ in totaal liefst 8500 matches gemaakt die een maatschappelijke waarde vertegenwoordigen van 7,5 miljoen euro.

Tijdens de gratis toegankelijke Meet & Match in het stadion zal Sjoerd Weikamp het geheel ludiek aan elkaar praten. Wethouder Frans Langeveld opent de beurs. Burgemeester Mark Boumans en Hans Martijn Ostendorp, ex-burgemeester en nu voorzitter van De Graafschap, zullen die avond een speciale act opvoeren.

Foto: De winnaar van de Doetinchemse Uitdaging MBO-Award 2017 is Jan van Ulst van De Groenmakers.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

08 okt

23:26
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

23:26
Locatie: Rozet

OKA in Rozet