Optimisten presteren beter
Redacteur: Paul de Jager | Fotograaf: Paul de Jager Geplaatst op: 20-12-2018

Optimisten presteren beter

‘Samen naar het succes’, is het credo van Business Netwerk Betuwe. Daar werd op 20 december tijdens de Kerstbijeenkomst op diverse manieren vorm aan gegeven. Branko Godijk, directeur van Ricoh Document Center Nijmegen gaf er een bedrijfspresentatie en oud-topwielrenner Gert Jacobs vertelde over het belang van samenwerken in de sport. De bijeenkomst werd gehouden op in het clubgebouw van voetbalclub De Treffers op Sportpark Zuid in Groesbeek.

Informatiestromen
Branko Godijk greep het tienjarig jubileum van zijn bedrijf aan om de diensten en services onder de aandacht te brengen bij de rond 70 bezoekers van de netwerkbijeenkomst, die overwegend potentiële klanten van Ricoh zijn. Ricoh levert diensten en apparatuur op het gebied van printen, scannen en kopiëren. Ook helpt het bedrijf informatiestromen binnen een bedrijf te stroomlijnen met behulp van ICT-oplossingen. Godijk tapte ook koffie voor de aanwezigen. Koffie is zijn passie en hij verkoopt koffie en machines aan bedrijven onder de bedrijfsnaam Café y mas.

Meesterknecht
De klap op de vuurpijl tijdens de netwerkbijeenkomst kwam van gastspreker Gert Jacobs. Hij is oud-profwielrenner en nam verschillende keren deel aan de Tour de France en andere wielerklassiekers. Winnen deed hij nooit want hij was, zoals hij het zelf omschreef “meesterknecht”. Hij ondersteunde de topwielrenners door voorop te rijden en het tempo te bepalen. “In de jaren ’80 werd er goed gefietst door Nederlandse renners. Zo wonnen we zes etappes tijdens een Tour de France. Hoe kan dat? We waren hele goeie renners, maar we waren ook een goed team. Zonder dat win je geen Tour”, vertelde Jacobs. Hij presenteerde zich nadrukkelijk als teamspeler, “want alleen red je het niet”.

Optimist
Innovatie blijkt ook in de wielersport van belang, zo gaf Jacobs aan. Zo hadden de renners tijdens de Olympische Spelen een keer het nakijken omdat de andere teams met splinternieuwe tijdrijdfietsen op de proppen kwamen. Na zijn carrière viel Jacobs in een zwart gat. Een bedrijf in brandweerbenodigdheden bood hem een kans die hij met beide handen aangreep. Ook hier kwam zijn teamgeest van pas. Intern lag hij al gauw erg goed en kon hij dingen voor elkaar krijgen waar hij zijn klanten snel van dienst mee kon zijn. Daardoor werd hij topverkoper. Door de jaren heen bleef Jacobs een positieve kijk op zijn leven en zijn kansen houden, want “een optimist presteert beter”.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

00:09
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:09
Locatie: Rozet

OKA in Rozet