Particulier initiatief aanpakken diabetes type 2
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: website Geplaatst op: 21-01-2020

Particulier initiatief aanpakken diabetes type 2

Het Diabetes Duo (DD), Gerard Cloosterman (Duiven) en Klaas Dijkstra (Rozendaal), kregen van hun huisarts te horen dat zij diabetes type2 onder de leden hebben. Beiden slikten daarna de pillen die werden voorgeschreven. Nieuwe ervaringen van Gerard en Klaas hebben geleid tot een andere invalshoek om diabetes te bestrijden. De arts en praktijkondersteuner blijven onvoorwaardelijk bij het proces betrokken. Resultaat: de dd.diabetes.groep is van start en er is al een website met alle informatie: https://dddiabetesgroep.jouwweb.nl/

De praktijk

De dd.diabetes.groep heeft drie ijzers in het vuur

  • Er is een methode om diabetes type2 te aan te pakken door middel van koolhydraat-arme voeding te gaan eten. Bij velen slaat deze aanpak goed aan.
  • Kennis en ervaring delen over diabetes type2 biedt deelnemers de mogelijkheid meer grip te krijgen op een mogelijk genezingsproces en het vrijkomen van medicatie.
  • Starten van DD-Praat & Eetgroep waar kennis en ervaring wordt gedeeld en er samen een koolhydraatarm driegangenmenu wordt bereid en gegeten (€35,-- per persoon).

Wat doet de dd.diabetes.groep

De groep nodigt mensen met diabetes type 2 uit deel te nemen aan de maandelijkse 'Praat & Eet' bijeenkomst. Elke 3e dinsdag van de maand kunnen 'patiënten' zich via de website inschrijven voor een bijeenkomst. Alle opgedane kennis van de groep(en) is/komt steeds gratis ter beschikking voor alle deelnemers en is via de website toegankelijk.

Waarom deze groep?

Als ervaringsdeskundigen ervaren de initiatiefnemers, dat het in groepsverband bespreken van je diabetes-probleem, de herstelmogelijkheden positief beïnvloeden.

  • Vooral, aldus DD, is koolhydraatarm eten een belangrijk onderdeel om succes te behalen. Afvallen, in de meeste gevallen komt dat voor, is een prettige bijvangst.
  • Verder zijn (ook naast je werk) beweging en ontspanning belangrijk.
  • Blijvende motivatie om alle energie in te zetten is soms heel lastig. De diabetes DD-praatgroep is, zeggen Gerard en Klaas, een goeie actie.

Groepen van 8 personen

Acht deelnemers vormen steeds een groep. Zij praten en eten elke 3e dinsdag van de maand. Motiveren elkaar en delen kennis en ervaring. Niet meer en niet minder. Gerard en Klaas begeleiden de groepen met hun persoonlijke kennis.

Praat & Eet programma altijd op de 3e dinsdag van de maand:

17.30 uur kennis en ervaring delen

18.00 uur de wereld van koolhydraten

18.30 uur samen een driegangenmenu bereiden en samen aan tafel

21.00 uur einde

Deelnamefee per bijeenkomst (contant of per pin) €35,-- inclusief driegangenmenu, koffie/thee/water. Er is geen lidmaatschap of abonnement. Boeking steeds per bijeenkomst, die worden gehouden bij Kookstudio Velperbroeck, Markweg 11 Velp gld.

Reserveer via de website of bel, ook voor meer informatie, Klaas Dijkstra 06 53 25 56 38.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

website

Agenda Activiteiten

08 okt

23:53
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

23:53
Locatie: Rozet

OKA in Rozet